Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Rekreačné poukazy nemusia prinášať starosti

2. 4. 2019 | Benefity Kiska Travel


Ste zamestnávateľ a desí vás fakturácia povinných rekreačných preukazov? Ste zamestnanec a chcete ísť lyžovať do Tatier, ale vôbec netušíte, čo vám zamestnávateľ preplatí a čo nie? Bolí vás z toho hlava a to ste si ešte ani nevybrali dovolenku? Máme pre vás riešenie, ktoré vás navyše nič nestojí. Všetky tieto problémy rýchlo a jednoducho vyrieši CK KISKA TRAVEL v spolupráci s Gusto Kartou.

Čo je Gusto Karta?

Elektronickú benefitovú kartu Gusto Karta vám prináša mladá slovenská firma CES ePlatby Slovakia a.s., za ktorou stojí renomovaná investičná skupina Arca Capital.

Gusto Karta v súčasnej dobe rieši rekreačné poukazy v skvelej spolupráci s CK KISKA TRAVEL, avšak ponuka produktov a samotných riešení je veľmi široká a flexibilná svojou variabilnosťou. Ponúka možnosť ako stravovacieho modulu, tak aj darčekových elektronických poukážok, benefitného portálu ako aj ďalšie produkty a možnosti podľa požiadaviek zamestnávateľa resp. jeho zamestnancov v jednej karte. Spomínané riešenia prinášajú v prvom rade pohodlie pre držiteľov Gusto Karty. Rekreačné poukazy novo zaviedla vláda do legislatívy od 1.januára a dáva povinnosť firmám s viac ako 50 zamestnancami poskytnúť zamestnancom, ktorí splnia podmienky, príspevok až do výšky 275 eur. S príspevkom zamestnanca tak celkový príspevok na cestovanie činí až 500 EUR. Spoločnosť, ktorá ponúka túto Gusto kartu predstavuje i návrh zamestnávateľom, že príspevok nemusí byť len povinný. Menší zamestnávatelia, na ktorých sa povinnosť nevzťahuje, môžu svojim zamestnancom ponúknuť rekreačný poukaz ako zamestnanecký benefit. Pre človeka zaťaženého hypotékou a výdavkami na rodinu je to ako darček za dobre odvedenú prácu. Príspevok je navyše oslobodený od daní a odvodov. Rekreačný poukaz môže využiť iba osoba, ktorej bol vydaný alebo jej rodinní príslušníci, a to iba v roku, v ktorom bol poukaz vydaný. Zaneprázdnení rodičia ich môžu použiť aj na úhradu nákladov na pobytové či na denné prázdninové tábory pre deti.

Viacej o Gusto Karte sa dozviete na www.gustokarta.sk

Jednoduchšia administratíva

Najvýhodnejším benefitom spolupráce zamestnávateľ a Gusto Karta pri rekreačných poukazoch, vidíme v jej jednoduchšej administratíve. Pre zamestnávateľov s viac ako päťdesiatimi zamestnancami, ktorí majú povinnosť poskytnúť zamestnancom príspevok na rekreáciu, je Gusto Karta administratívne zjednodušenie. Pohodlne vyrieši všetkých zamestnancov jednou objednávkou a faktúrou, a nemusí sa zaoberať agendou strhávania príspevku zamestnanca zo mzdy. A navyše sa touto kartou dajú riešiť aj stravovacie poukazy. Zamestnanec získa príspevok, vyberie si pobyt na stránke www.kiskatravel.sk a zaplatí  platobnou bránou ako z banky, a nemusia ho trápiť žiadne faktúry. Zároveň sa nemusí zaoberať fotením dokladov, aby mohol zamestnávateľovi dokázať, kde sa počas dovolenky nachádzal.

Šetrí váš čas

Obávate sa, že vás vybavovanie Gusto Karty bude stáť veľa času a námahy? Hoďte obavy za hlavu. Ďalším benefitom je jednoduchý a rýchly proces a potrebujete k nemu iba internet. Zamestnávateľ vyplní registračný formulár, špecialisti Gusto Karty sa s ním spoja a dohodnú podrobnosti. Následne prebehne objednávka samotných kariet. Potom sa dohodne a objedná konkrétna výška rekreačných poukazov pre jednotlivých zamestnancov.

Tou najväčšou devízou je práve možnosť zásadne znížiť administratívnu náročnosť plnenia novej zákonnej povinnosti. Stráviť celý deň nad zbytočnými byrokratickými papiermi neobľubuje naozaj nikto z nás.

 

Výhody pre hotelierov

Poukazy Gusto Karta fungujú u hoteliérov štandardne prostredníctvom terminálu. Ak však terminál nie je k dispozícii, nie je to prekážkou. Gusto Karta funguje aj s platobnými bránami integrovanými do stránok partnerov. K najväčším overeným a spoľahlivým partnerom Gusto Karty patrí cestovná kancelária, ktorá je špecialistom na ubytovanie na Slovensku = CK Kiska Travel. Pri menších partneroch sa využíva interná platobná brána. Všetky tieto služby, ktoré spoločnosť poskytuje, môžu hotelierom, chatárom ako aj cestovným kanceláriám len pomôcť. Gusto Karta totiž nie je výhodnou investíciou iba pre zamestnancov a zamestnávateľov, ale aj pre všetkých, kto sa zaoberá slovenským cestovným ruchom. Na Slovensku je veľa výborných, kvalitných ubytovacích zariadení so skvelým servisom, wellnesom či špičkovými kuchyňami. Lenže ak majiteľ ubytovacieho zariadenia nechce alebo nemôže prijímať platby za rekreáciu pomocou Gusto Karty, stačí sa obrátiť na CK KISKA TRAVEL a pobyt zrealizuje cez ňu, pretože si prípadní návštevníci vyberú iné ubytovacie zariadenie či hotel, ktorý platbu dokáže akceptovať. Svoje o tom vedia aj majitelia rôznych horských chát či rekreačných domov pri vodných nádržiach. Každá krásna chata potrebuje hostí a rekreačný poukaz od Gusto Karty ich vie priviesť. A to dokonca bez zbytočnej administratívy. Dnes o týchto ubytovaniach vie len pár ľudí. Zajtra môžu byť vypredané na niekoľko mesiacov dopredu.

Výhody spolupráce Gusto Karty a CK Kiska Travel spoznali už viaceré ubytovacie zariadenia, ktoré vďaka tejto spolupráci získali už prvých klientov s rekreačnými poukazmi. Patria medzi ne napríklad Gothal Liptovská Osada, ktorá ponúka dokonalý oddych v lone liptovskej prírody, Villa Betula, ktorú si obľúbili najmä milovníci koní, Koliba Gréta so skvelými gurmánskymi pobytmi, Wellness hotel Chopok, populárny aj u športovcov ako aj mnohé menšie zariadenia zapojené do spomínanej spolupráce.

Viac ubytovacích zariadení nájdete priamo na www.kiskatravel.sk/slovensko


Vyberte si z našej ponuky ubytovania

Zdieľajte článok

Ďalšie články z kategórie Benefity Kiska Travel

Posledná šanca na pobyty cez rekreačné poukazy 2019. Ako na to?

Posledná šanca na pobyty cez rekreačné poukazy 2019. Ako na to?

28. 10. 2019

Je tu posledná šanca na využitie poukazov na rekreáciu 2019. Termíny na dovolenky na Slovensku sa už pomaly vypredávajú. Nielenže do konca roka...

Celý článok
Padnú v ubytovaní tento rok rekordy?

Padnú v ubytovaní tento rok rekordy?

21. 5. 2019

Nová legislatíva na podporu cestovného ruchu platná od januára 2019 sa čoraz pozitívnejšie prejavuje na turizme na Slovensku. Už jarné prázdniny...

Celý článok


Vyberte si z našej ponuky ubytovania
Kategórie





e-mail Napíšte nám!×