Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Golfové ihriská na Slovensku, ktoré sa oplatí navštíviť | Kiska Travel

19. 5. 2017 | Golf na Slovensku


Zoznam golfových ihrísk na Slovensku:
Black Stork Golf Resort (Veľká Lomnica)
Golfové Ihrisko Gray Bear Tále
Golfové ihrisko Alpinka Košice
Golfový areál Royal Valley (Malý Slavkov)
Sedín Golf Resort (Veľké Úľany)
TRI DUBY Golf Resort ( Golfové ihrisko Badín)
Game Golf s.r.o. (Horné Pršany – Banská Bystrica)
WHITE EUROVALLEY Golf Park Malacky
Golf Club Carpatia  (Bratislava – Záhorská Bystrica)
Penati Golf Resort (Šajdíkové Humence – Senica)
Golfový klub Tále
Royal Valley Golf Club (Malý Slavkov)
Golfový klub Borša (Hrubá Borša)
Airport Golf Club (Golf club Šurany)
GOLF CLUB WELTEN (Golfový klub Báč)
Golf Park Rajec  (Rajec)
Golf Trnava
GREEN MEADOWS Academic golf course
Golf & sport club Trenčín
Golf Club Red Fox Mala Ida
Golfový klub Bojnice
RED OAK Golf Club (Lužianky)

Ulahodil Vám tento šport džentlmenov, ako sa golfu hovorí? Ak ste aj Vy jedným z nadšencov tohto elegantného športu, tento článok bude pre Vás ako stvorený. Určite si viete predstaviť predĺžený víkend v prostredí, kde by ste sa jednak zrelaxovali s rodinou či s priateľmi  a jednak by ste si dopriali nejaký ten čas na golfovom trávniku. Pocit slobody, šťastia, radosti z víťazstva i pocit nešťastia zo „zlej jamky“. Aj takéto emócie prežívajú milovníci tohto športu. Mnohí však hovoria, že je to ako závislosť. My teda Vám, závislákom, ale aj pasívnym obdivovateľom, ponúkame zopár tipov, kde by ste si na Slovensku mohli golf zahrať. 

Slovensko ponúka rôzne tipy ihrísk: od 18 + jamkových ihrísk, sa stretávame aj s menším počtom jamiek. Pre tých, ktorí sa len začínajú učiť, bohato postačí aj tzv. Driving range.

Na inetrnete je dostupná aj  úžasná  golfová mapa .  V mape golfových ihrísk na Slovensku nájdete podrobný zoznam  na Slovensku.

 Ak ste vášnivým golfistom, určite sa už v golfovom klube nachádzate. No ak nie, mali by ste nad tým popremýšľať. Kluby totiž majú medzi sebou zľavy, takže hra na inom ihrisku Vás vyjde oveľa lacnejšie. Umiestnenie klubov je väčšinou na golfových ihriskách. Personál v týchto kluboch je veľmi milý, aj k tým, ktorí sú „negoflisti“, takže sa vôbec nemusíte báť nejakého faux pas. Práve naopak. Tento personál Vám veľmi ochotne odpovie na všetky otázky, ktoré Vás zaujímajú.

18+ ihriská

Najzákladnejšie alebo teda klasické golfové ihriská sú typické 18 – jamkové. Nazývajú sa aj majstrovskými. Na Slovensku sú takéto 18 + jamkové na Táľoch, vo Veľkej LomniciGolfové ihriská  Báč pri Šamoríne, v Bernolákove pri Bratislave, v Malackách a v Skalici, na Sliači či v Šajdíkových Humenciach.  

Driving range

Tento anglický výraz pomenúva cvičnú lúku, ktorá je určená na tzv. zahriatie, teda na rozvičku. Súčasťou je odpalisko, patovací grín či pitching a chiping. Čo tieto výrazy znamenajú? Odpalisko je vyhradený priestor pre tréning dlhých rán do 300 metrov. Môže sa odpaľovať priamo z trávy, či z podložiek. Pozor! S loptami, s ktorými hráte na odpalisku je zakázané hrať na ihrisku. Patovací grín je vlastne priestor určený na trénovanie patovania. Je na ňom rozmiestnených viac jamiek. Trénuje sa na ňom s vlastnými, hracími loptami.
Posledné dva anglické výrazy vyjadrujú priestory na krátkej hry (20 m - 100 m) a hry z piesku. Môžu sa používať vlastné lopty, ale aj lopty z odpaliska.

               

KDE VLASTNE HRAŤ?

                     

Bratislavský kraj

BLACK RIVER

Tento rezort sa nachádza v Bernolákove a  je známy tým, že ponúka 4 ihriská, začínajúc najľahším ihriskom Park a končiac najnáročnejším ihriskom v Európe, Black River. Tento golfový areál je impozantný z hľadiska svojho umiestnenia a to vo vnútri historického parku s barokovým kaštieľom, takže milovníci histórie si tu určite prídu na svoje. Tento park bol teda použitý na výstavbu dnes už najstaršieho golfového ihriska na Slovensku a bolo to 9-jamkové ihrisko  BLACK RIVER predstavuje športovo najnáročnejšie golfové ihrisko v Európe a jeho Slope rating 155 je dostatočným argumentom na pomenovanie ihriska – Golfový Mount Everest.  V Bratislavskom kraji sa golfových ihrísk nachádza viacero, no práve Black River je najzvučnejšie.  Všetci golfoví horolezci, ktorých láka adrenalínový golf sú vítaní si prísť zahrať. A čo tak prežiť dovolenku v okrese Senec , či navštíviť termálny park v blízkosti? Aj najväčší golfoví nadšenci určite ocenia schladenie po náročnom turnaji niekde pri vode. Fantastický relax, čo poviete?

 Bratislavský kraj          

Košický kraj

GOLFOVÉ IHRISKÁ ALPINKA A MALÁ IDA

Toto ihrisko je lákavé najmä tým, v akom krásnom rpostredí sa nachádza. Je umiestnené v čermeľskom údolí. To ho pasuje za jedinečné na Slovensku. Ihrisko má 9 jamiek a popri celom ihrisku sa tiahne nádherný hustý les. V košickom kraji sa nachádzajú 2 golfové ihriská – spomínaná Alpinka a Malá  Ida. Samotné Košice so svojím okolím majú taktiež čo ponúknuť pre tých, ktorí sa rozhodnú stráviť dovolenku v tomto kraji. Napríklad neďaleká Zemplínska šírava, kultúrne podujatia v Košiciach ši bohatá historická a kultúrna základňa. K tomu kvalitné služby, príjemné ubytovanie a chutné jedlá – to je zárukou kvalitnej dovolenky.

Košický kraj

Prešovský kraj

BLACK STORCK

Najväčší golfový rezort sa nachádza v Tatranskej Lomnici. Nachádza sa tu 27 jamkové golfové ihrisko Black Storck, s 3 rôznymi kombináciami ihrísk, ďalej kryté odpalisko, chipping area, golfový simulátor, ale aj obchod s golfovým výstrojom. - 27 jamkové golfové ihrisko (3 rôzne kombinácie ihrísk). Samozrejmosťou sú aj profesionálni golfoví tréneri, ktorí ponúkajú kurzy pre začiatočníkov spojené so získaním zelenej karty, individuálne kurzy na zlepšenie hry, golfové akadémie, mini turnaje v putovaní. Možností prežitia dovolenky v tomto krásnom tatranskom prostredí je mnoho. Vysoké tatry sú známe tým, že ponúkajú množstvo tipov na výlety, kvalitné ubytovacie či stravovacie služby a to už buď priamo v Tatranskej Lomnici alebo v okolí, atrakcie pre malých aj veľkých, možnosti aktívneho ale aj pasívneho oddychu. Sú jednoducho tou správnou voľbou, kde si môžete oddýchnuť, ale taktiež dopriať si pôžitok z Vašej obľúbenej hry – z golfu. Prešovský kraj má taktiež čo – to ponúknuť pre svojich návštevníkov. Množstvo termálnych kúpalísk, historických a kultúrnych pamiatok, bohatá paleta prírodných úkazov či tradičných zvyklostí – aj to môžete vidieť, ak sa rozhodnete pre dovolenku v Prešovskom kraji.

golfistka

Banskobystrický kraj

 

GOLFOVÉ IHRISKO TÁLE - GRAY BEAR

Vedeli ste on tom, že práve toto ihrisko je prvým majstrovským ihriskom na Slovensku? Nachádza sa v rekreačnej oblasti Tále. Ihrisko Gray Bear je nádherne trasované a navrhnuté. Scenéria horského údolia je bohatá na prírodné krásy, je čarovná, ihrisko je výzvou a pripomína ostrieľané golfové ihrisko. Typicky pevné hracie povrchy sú pokryté zmesou trávy, ktorá kopíruje trávu, akú je možné nájsť na britských otvorených ihriskách v Škótsku. Samotný Banskobystrický kraj je plný prírodných krás, má bohatý potenciál, ponúka možnosti na kúpanie, turistiku, cykloturistiku. Milovníci histórie si tu taktiež prídu na svoje a určite pobyt, napríklad v rekreačnej oblasti ako sú Tále, ulahodí na duši každému návštevníkovi. V okolí je ešte jedno golfové  ihrisko s názvom TRI DUBY, ktorý sa nachádza v samotnom srdci Slovenska.

Banskobystrický kraj

Nitriansky kraj

AIRPORT GOLF CLUB - GOLFOVÉ IHRISKO NITRA

Nachádza sa tu pomerné nové ihrisko s 9timi jamkami, ktoré bolo dokončené v roku 2014. Toto ihrisko je plné rozličných prekážok, ako sú pieskové bankre, či jazierko.V Nitrianskom kraji je situované aj golfové ihrisko MEANDER , ktoré je taktiež 9-jamkové. Zaujímavosťami, a to či už historickými, či kultúrnymi, či prírodnými, sa pýši aj Nitriansky kraj. Je tu množstvo atrakcií, ktoré určite stoja za prezretie. Či už spomenieme Patince, Podhájsku či Štúrovo, je samozrejmé, že toto územie má čo ponúknuť.  Dobre vybudovaná infraštruktúra je skvelým základom pre poskytovanie kvalitných služieb na vysokej úrovni pre uspokojenie všetkých potrieb aj toho najnáročnejšieho návštevníka.

  Nitrianský kraj

Trenčiansky kraj

 AGAMA

Trenčín je jedno z troch najstarších slovenských miest. Má naozaj bohatú históriu a kultúrne pamiatky, ktoré sa tu nachádzajú, určite mnohým zoberú dych. Samotný Trenčiansky hrad je niečím, čo musíte vidieť na vlastné oči. Ak ste navyše milovníkom golfu, je pre Vás Trenčiansky kraj, s bohatou ponukou kvalitných ubytovacích zariadení, s množstvom kultúrnych, športových či gastronomických akcií, určite to pravé! AGAMA je 9 – jamkové ihrisko, ktoré má nádherný výhľad na Bojnický zámok. Môžete teda podstúpiť návštevu aj tohto historického skvostu, či sa ubytovať priamo v okolí. V areáli tohto golfového ihriska sa dokonca nachádzajú kone plemena Írsky cob. V Trenčianskom kraji sa nachádza aj golfový klub SCOTLAND.

 Trenčiansky kraj

Trnavský kraj

GOLF TRNAVA

Toto centrum bolo vybudované najmä z dôvodu, že obyvateľom Trnavy a okolitých miest, ktorí sú nadšencami tohto krásneho športu, podobný areál v blízkosti veľmi chýbal. V súčasnosti sa úspešne podarilo vybudovať tréningové zázemie pre nácvik krátkej a dlhej hry s komfortnou sociálnou vybavenosťou. Jedným z prioritných cieľov tohto centra je práca s mládežou. V Trnavskom kraji sa nachádzajú golfové ihriská aj v Piešťanoch či v Skalici.

Trnavský kraj je taktiež veľmi bohatý na historické či kultúrne pamiatky. Nie nadarmo sa mu hovorí aj slovenský Rím. Je určite vhodnou voľnou pre tých, ktorých zaujíma história, či majú chuť prežiť pekné chvíle pri vode, napríklad aj v Piešťanoch.

Trnavský kraj 

Žilinský kraj

GOLF PARK RAJEC

 V tomto nádhernom kraji sa nachádza ešte krajšie golfové ihrisko, ktoré je taktiež ako poväčšine 9-jamkové. Je zaujímavé aj svojimi prekážkami, ako je aj jazierko, pohyblivé zábrany, kde radíme kamene a hrable, ktoré sa nachádzajú v pieskových prekážkach a taktiež kolíky, ktoré označujú vodné prekážky, či nepohyblivé zábrany, ku ktorým patria lavičky a smetné koše. Tiež sem patria stromy, ktoré sú podopreté drevenými kolmi a spoločne vytvárajú nepohyblivú zábranu. Golf park Rajec je určite ihriskom, ktoré ponúka kvalitné služby a na pohľad poteší nejedno oko.

 Žilinský kraj

 

V Žilinskom kraji taktiež môžete navštíviť početné množstvo kúpalísk, obľúbené a známe Rajecké Teplice, prezrieť si historické pamiatky, akou sú napríklad Čičmany, urobiť si výlet na Veľký Rozsutec či mnoho ďalších tipov na výlet. Všetky atrakcie či okolie kúpalísk, priehrad alebo historických pamiatok je vybavené na Vašu návštevu a určite Vám budú poskytnuté len tie najlepšie služby, či sa to týka ubytovania, alebo stravovania alebo využitia voľného času. Napríklad aj pri hre golfu v Golf park Rajec.

 Ak sa už teda rozhodnete pre dovolenku, ktorú spojíte aj s návštevou niektorého z golfových ihrísk na Slovenku, určite nebudete ľutovať. Slovensko je nádhernou krajinou, ktorá má čo ponúknuť z každej oblasti a jednoznačne uspokojí každého návštevníka. Či sú to už rodiny s deťmi, nadšenci turistiky, vyznávači športov, alebo všetko v jednom. Výber je už len na Vás a verte, je veľmi pestrý.

 


Vyberte si z našej ponuky ubytovania

Zdieľajte článok


Vyberte si z našej ponuky ubytovania
Kategórie





e-mail Napíšte nám!×