Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Lanové centrá na Slovensku

25. 3. 2021 | Lanové centrá


V posledných rokoch bolo na Slovensku postavených viacero lanových centier. Sú obľúbené, ponúkajú adrenalín, sú bezpečnosti a zároveň cenovo veľmi dostupné. Vďaka rôznym stupňom obtiažnosti sú vhodné pre všetky vekové kategórie. Prinášame vám zoznam všetkých lanových centier na našom území.

Lanové centrá v Bratislave

Bratislava disponuje troma lanovými centrami. Prvé sa nachádza na bratislavskej Kolibe - lanové centrum Koliba. Jeho návštevu môžete spojiť s jazdou na bobovej dráhe. Centrum má celkovú dĺžku 423m a 42 prekážok v kombinácii so 4 lanovkami vám pripravia perfektný zážitok. Z troch trás si vyberie určite každý.
Druhé centrum nájdeme v 
Devínskej Novej Vsi, má trasy pre dospelých aj pre deti a na 346 metroch prekážok s lanovkami dokáže vyplniť pekné dni. To posledné nájdeme v čunovskom Actionparku, kde sú pripravené 4 trasy s celkovým počtom 30 prekážok.

Trnavský kraj

Vo Veľkom Mederi sa v areáli termálneho kúpaliska nachádza dlhé lanové centrum Tarzania s celkovou dĺžkou 671m a deviatimi lanovkami. Na výber sú pripravené tri varianty. Vstup je možný len z kúpaliska. Vo Vlčkovciach pri Trnave je menšia trať dlhá 208m s jedenástimi prekážkami a v samotnej Trnave nájdeme Lanové Centrum Trnava, ktorá poskytuje príjemnú a bezpečnú zábavu pre deti. Trasa zaŕňa aj 25-metrovú lanovku. Turisti na Záhorí majú k dispozícii 250 metrov prekážok v Tarzanii v skalickej Zlatníckej doline. Sú rozdelené na dve rôzne trasy.

© villalaguna.sk 

Trenčín

Trenčianskej Brezine nájdeme ďalšie centrum, ktoré je súčasťou sietí Tarzania. V lesoparku môžete využiť 22 plošín na prechod prekážkami vo výške 5 až 10 metrov a vybrať si jednu z troch pripravených trás.

© visttrencin.sk 

Banskobystrický kraj

Pri Brezne na Táloch je pre vás pripravené ďalšie lanové centrum. Tri rôzne trasy majú spolu 23 prekážok, z ktorých najdlhšia, červená, má až 292m. Pomerne vysoké prekážky vám môžu dvihnúť adrenalín a deti sa taktiež potešia svojej vlastnej, detskej trati. Na Donovaloch nájdeme ako jednu z atrakcií Parku Snow lanové centrum Donovaly, neprehladnuteľne umiestnené pri hlavnej ceste. S dĺžkou viac ako 500m patrí medzi najdlhšie a najväčšie lanové centrá na Slovensku.

© skbenefit.sk 

Žilinský kraj

Kraj na severe Slovenska disponuje až ôsmimi centrami. V Jasnej preverí vaše fyzické schopnosti 95 prekážok na troch rôznych trasách vo výške 4 až 7 metrov. Tarzania pri lyžiarskom centre Malinô Brdo je jednoznačne najväčšie lanové centrum na Slovensku. Jeho 8 trás má celkovú dĺžku 1110m a je dôvodom pre návštevu strediska aj v lete. Zuberec ponúka neďaleko skanzenu aj vlastnú lanovú dráhu s trasou pre dospelých aj pre deti. V Terchovej poskytuje zábavu lanové centrum v Dino Parku s podobnými parametrami, ako väčšina ostatných centier. Vlastnú lanovú dráhu má aj Villa Betula v Liptovskej Sielnici na severe Liptovskej Mary podobne, ako Aquapark Tatralandia. Môžete si vybrať jednu z troch trás a pokúsiť sa prekonať rôzne prekážky vo výške až 10m. Obyvatelia Žiliny si zase môžu užiť adrenalínovu cestu 26 prekážkami v lanovom parku Preles v žilinskom lesoparku Chrasť. Svojim vlastným lanovým centrom sa môžu pochváliť aj Turčianske Teplice a aj to je ďaľší dôvod, prečo navštíviť toto kúpeľné mesto na Turci. Turiec ponúka ešte jednu možnosť užit si adrenalín a zábavu, a to priamo v lanovom parku Segoland- lanový park Martin. 

© zlavomat.sk 

Košický kraj

Juh Východného Slovenska má v ponuke tri možnosti na užitie si zábavy na lanách. To prvé je v Košiciach, v smere na Jahodnú-lanové centrum Košice s 32 prekážkami a dá sa prekonať tromi rôznymi trasami. Podobnú dráhu s dvomi trasami nájdeme aj v Dobšinskej doline pri Ranči pod Ostrou Skalou. V Spišskej Novej Vsi sa nachádza 500-metrový park s tromi hlavnými trasami a jednou detskou s celkovým počtom 37 prekážok.

© sportoviska.zoznam.sk 

Prešovský kraj

V Tatrách nájdeme obrovské množstvo atrakcií a medzi nimi nemôžu chýbať ani lanové parky. Veľkosťou sú podobné ostatným centrám a sú postavené na Štrbskom Plese, v Tatranskej Kotline a v AquaCity Poprad.  V Tatranskej Lomnici, v blizkosti areálu lanoviek nájdeme oddychovú zónu pre rodiny s deťmi, kde je možné zažiť adrenalín na lanových dráhach - Relax park Jazierko. V Prešove zas nájdeme Outdoor lanové centrum Prešov, ktoré vás zabaví, ak plánujete stráviť dovolenku v okolí Prešova.

© skbenefit.sk   





Zdroj: parksnow.sk, tarzania.sk, modrykonik.sk, tatralandia.sk, regiontatry.sk, zilina.sk, lanovecentrumtrnava.sk, outdoorpark.sk, actionpark.sk,


Vyberte si z našej ponuky ubytovania

Zdieľajte článok


Vyberte si z našej ponuky ubytovania
Kategórie





e-mail Napíšte nám!×