Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Spoznajte tie najznámejšie a najkrajšie lyžiarske strediská na Slovensku.

10. 10. 2018 | Lyžiarske strediská


Zoznámte sa: 

Lyžiarske stredisko Snow Paradise Veľká Rača

Sa nachádza blízko českých a poľských hraníc. Veľkou výhodou tohto strediska je jeho rozloha a dostupnosť v troch navzájom prepojených lokalitách – Lalíky, Marguška a Dedovka. Bezproblémové a pohodlné lyžovanie zabezpečujú svahy všetkých úrovni obtiažnosti. K dispozícii máte až 14 km starostlivo udržiavaných zjazdoviek. Najväčšou atrakciou v Snow Paradise Veľká Rača je bobová dráha. 
snow paradise veľká rača

Lyžiarske stredisko Ski Bachledova a Jezersko

 
Lyžiarske stredisko vzniklo spojením týchto dvoch lyžiarskych centier, prepojením svahov. Ponúka podmienky vhodné pre začiatočníkov, stredne pokročilých aj milovníkov ťažkých zjazdoviek. Lyžiarske stredisko Ski Bachledova – Jezersko vytvorilo perfektné podmienky aj pre bežkárov, ktorí majú k dispozícii tri bežecké trate: Jazero (štart z Jezerska) – 8 km, Hrebeň – 12 km,  Dolina – 6km. 

V stredisku nechýbajú ani rôzne atrakcie, ako napríklad Snowrafting, tubingová dráha, bobová dráha a pre deti detský areál SUNKID.

 bachledova dolina mapa

Lyžiarske stredisko Jasná Chopok juh a Jasná Chopok sever


Lyžiarské strediská sú prepojené 15-miestnou kabínkovou lanovkou Kosodrevina – Chopok. Lanovkou sa dá vyviezť zo strediska Jasná Chopok juh na najvyšší vrch Chopka a odtiaľ pohodlne zlyžovať do areálu Chopok sever. Samozrejmosťou je, že zakúpený skipass je platný pre obe strediská. Výborné podmienky lyžiarskej arény Ski Jasná ponúkajú najrôznejšie možnosti ako si zašportovať, zabaviť sa a oddýchnuť si. 
Lyžiarske stredisko Jasná Chopok juh vyhľadávajú najmä milovníci adrenalínu a freeridu. Lyžiari majú k dispozícii 10 km upravovaných zjazdových tratí  a 2 freeride zóny. Lyžovať môžete v dvoch oblastiach, Srdiečko a Kosodrevina. Lyžiarske stredisko Jasná Chopok sever ponúka svojim návštevníkom viac ako 30 km zjazdoviek vhodných pre začiatočníkov aj pokročilých. Okrem toho tam nájdete tiež freeride zóny, kde sa vybláznite do sýtosti.

lyziarske stredkiska Jasna

Lyžiarske stredisko Štrbské Pleso

Štrbské Pleso je pokojné a harmonické lyžiarske stredisko. Nadštandardné služby sú pre Vás 100 % zárukou jedinečnej lyžovačky. Lyžiari začiatočníci, ale aj pokročilí aktívni lyžiari si užijú skvelú lyžovačku až na 9 zjazdovkách. Ľahké zjazdové trate sú ako stvorené na učenie pre menej ostrieľaných lyžiarov. Rozprávkové prostredie najvyššie položenej osady vo Vysokých Tatrách Vám poskytuje 17 km tratí, ako priestor na vybehanie stresu a únavy.

mapa lyziarske stredisko strbske pleso

Lyžiarske stredisko Starý Smokovec - Hrebienok

Starý Smokovec – Hrebienok toto lyžiarske stredisko ponúka štyri z piatich zjazdoviek pre nenáročných lyžiarov, ku ktorým sa vyveziete pozemnou lanovkou z Hrebienka. Práve v tomto lyžiarskom stredisku si môžete vychutnať zimnú sánkovačku plnú zábavy a veselých zážitkov. Populárna sánkarska dráha s dĺžkou 2,7 kilometrov je osvetlená a ide z Hrebienka do Starého Smokovca

mapa stary smokovec

Lyžiarske stredisko Tatranská Lomnica 

Lyžiarske stredisko Tatranská Lomnica je ideálnym miestom na skvelú slnečnú lyžovačku. Najstrmšia a v podstate aj najvyššie položená zjazdovka v Lomnickom sedle je odrazovým mostíkom neopakovateľnej jarnej lyžovačky s kráľovským výhľadom na krásy tatranskej prírody. K dispozícii máte 11 zjazdoviek, kde sa môžu vyšantiť do sýtosti všetci milovníci lyžiarskych svahov. Lákavou atrakciou je vysutá lanovka, ktorou sa môžete vyviezť až na najvyšší vrch Vysokých Tatier – Lomnický štít. Aj bežkári si prídu na svoje na 2700 m dlhej trati Hlboká.

mapa tatranska lomnica

Lyžiarske stredisko Skalnaté Pleso

Lyžiarske stredisko Skalnaté Pleso je slovenskou legendou vďaka nenáročnej čiernej zjazdovke. Každoročným pravidlom je, že práve toto lyžiarske stredisko prekypuje snehom až do jari. Siaha priamo z Tatranskej Lomnice cez medzistanicu Štart k Čučoriedkam. 5 kilometrový zjazd z Lomnického sedla po novej rozšírenej zjazdovke až do Lomnice patrí k najdlhším na Slovensku. 

skalnate pleso

Lyžiarske stredisko Park Snow Donovaly

Toto stredisko ponúka svojim priaznivcov vynikajúce lyžiarske podmienky. K dispozícii je 11 km upravovaných tratí. Až 17 zjazdoviek vhodných pre slalom, zjazd, stále viac atraktívnejší snowboarding a samozrejme aj bežkovanie. Využite jedinečný snowparagliding a vychutnajte si pohľad na snehom pokryté pohoria z vtáčej perspektívy. Park Snow Donovaly si pre Vás pripravilo množstvo skvelých atrakcií. Vyblázniť sa môžete na sankárskej dráhe, tobogánovej bobovej dráhe. Pre milovníkov Freestyle a freeride s množstvom jumpov a railov je pre Vás ako stvorený Riders Park Donovaly.

mapa donovaly


Vyberte si z našej ponuky ubytovania

Zdieľajte článok

Ďalšie články z kategórie Lyžiarske strediská

Lyžovačka v Ždiari

Lyžovačka v Ždiari

28. 2. 2022

Lyžovačka v Ždiari „Menej je viac“, Robert Browning   Ak ste lyžiar, alebo snowboarder, určite mi dáte za pravdu, že nie je nič horšie ako...

Celý článok
Lyžiarske stredisko Žiar Dolinky

Lyžiarske stredisko Žiar Dolinky

8. 2. 2021

Jedno slovenské príslovie hovorí: “Dukát je malý, ale veľa platí“. https://pixabay.com/ Lyžiarske stredisko Žiar – Dolinky Ste...

Celý článok


Vyberte si z našej ponuky ubytovania
Kategórie





e-mail Napíšte nám!×