Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Lyžiarske stredisko Žiar Dolinky

8. 2. 2021 | Lyžiarske strediská


Jedno slovenské príslovie hovorí: “Dukát je malý, ale veľa platí“.

Ziarska Dolina

https://pixabay.com/

Lyžiarske stredisko Žiar – Dolinky

Ste začiatočník a hľadáte kľudný rezort kde môžete začať svoju lyžiarsku kariéru? Stredisko sa  nachádza sa len 10 km od Liptovského Mikuláša. Využite služby lyžiarskej školy, ktoré stredisko ponúka.  Čakajú vás 2 vleky,  2 zjazdovky, možnosť večerného lyžovania a trať o dĺžke 400m.

Kto by povedal, že také malé hniezdočko má niečo pre každého? Čim ešte vás toto miesto môže zaujať? Bežkári si môžu  vybrať z 2 tratí, 6 km alebo 5,2 km. Doprajte si lyžovačku v kľude, užite si Západné Tatry tak ako ste ešte doposiaľ nezažili.

hniezdoBezkyzima

https://pixabay.com/

Tí čo by si to radi pustili „čiernou“ a chýba im adrenalín, ani tí nebudú ukrátení. Vraj najviac navštevovaná dolina? Žiarska dolina vyzýva všetkých dobrých lyžiarov a priaznivcov skialpinizmu, kde môžu zdolať 3 steny. Nebuďte prekvapení keď v zimných mesiacoch bude dolina niekedy zatvorená, väčšinou keď je 4 alebo 5 lavínový stupeň. Ideálny čas na skialpinizmus je od januára do apríla.

ski alp

https://pixabay.com/

 

V letných mesiacoch je táto oblasť vhodná na cyklistiku turistiku. Dokonca Žiarska dolina je tak obľúbená, že sa tu koná raz ročne  Vysokohorský duatlon. Veríme, že túto lokalitu zo svojho zimného itineráru nevynecháte, naopak tento malý „dukátik použijete“, v ten správny čas.

 

Zdroje: svetfreeskialp.sk, dobrodruh.sk

 


Vyberte si z našej ponuky ubytovania

Zdieľajte článok

Ďalšie články z kategórie Lyžiarske strediská

Lyžovačka v Ždiari

Lyžovačka v Ždiari

28. 2. 2022

Lyžovačka v Ždiari „Menej je viac“, Robert Browning   Ak ste lyžiar, alebo snowboarder, určite mi dáte za pravdu, že nie je nič horšie ako...

Celý článok
Lyžovanie a tipy na zážitky v lyžiarskom stredisku Bachledka v Ždiari

Lyžovanie a tipy na zážitky v lyžiarskom stredisku Bachledka v Ždiari

21. 2. 2020

Bachledka Ski & Sun je obľúbené rodinné horské stredisko, ktoré je dostupné pre návštevníkov celoročne. Nachádza sa 30 km od turistického mesta...

Celý článok


Vyberte si z našej ponuky ubytovania
Kategórie





e-mail Napíšte nám!×