Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Lyžovanie a tipy na zážitky v lyžiarskom stredisku Bachledka v Ždiari

21. 2. 2020 | Lyžiarske strediská


Bachledka Ski & Sun je obľúbené rodinné horské stredisko, ktoré je dostupné pre návštevníkov celoročne. Nachádza sa 30 km od turistického mesta Poprad a v oblasti Spišskej Magury, kde sú unikátne výhľady na Belianske Tatry, či už v zime alebo v lete.

Zimná dovolenka v Bachledke môže byť plná zážitkov. Toto horské stredisko, blízko poľských hraníc,  sa každým rokom rozrastá o atrakcie, ubytovacie alebo reštauračné zariadenia, čo klientom garantuje pohodlne a komfortne strávený čas na dovolenke na Slovensku. Novootvorená reštaurácia Panorama, týčiaca sa na vrchole lyžiarskeho strediska, ponúkne svojim klientom okrem gastronomického zážitku aj omnoho viac. V jej priestoroch nájdete relaxačné, kultúrne či edukačné aktivity a miestnosti, obchod so suvenírmi a regionálnymi špecialitami.

ski bachledka

(Autor foto: Jerzy Opiola, zdroj: commons.wikimedia.org)

Stredisko Bachledka je známa aj svojim bezbariérovým prístupom, vďaka ktorému sa radí medzi tie najlepšie pod značkou – baby friendly, ale najviac u vás možno rezonuje Chodník korunami stromov. Dnes už dobre známa vyhliadka prináša do poznávania oblasti Zamaguria úplne nový rozmer. Vo výške 24 metrov, na úrovni tých najvyšších stromov, budete mať možnosť vidieť to najkrajšie z okolia Belianskych Tatier. A nielen to! Počas prechádzky chodníkom si svoje užijú deti aj celé rodiny, pretože rodičom uľahčí výlet kočík na požičanie – zadarmo alebo požičovňa detských nosičov. Odvážnejších návštevníkov potešia adrenalínové zastávky a tobogán.  A aby bola prechádzka v korunách lesa dokonalá, nesmie chýbať náučný program, ktorý vás zavedie do tajov lesa, chránených živočíchov a rastlín či špecifík tejto nádhernej lokality na severe Slovenska. To všetko zažijete na Chodníku v korunách stromov v Bachledovej doline.

Chcete vedieť aké sú zaujímavosti tejto vyhľadávanej destinácie? Pozrite si Bachledka Ski & Sun v kocke a v číslach:

8 km dlhých zjazdoviek

8 lanoviek a vlekov

20 km bežeckých tratí v okolí strediska Bachledka

1734 osôb za hodinu je prepravná kapacita osôb Gondoly Bachledka

600 m prechádzky Chodníkom korunami stromov

120 je číslo počtu podpier Chodníka korunami stromov

1,8 m je šírka Chodníka korunami stromov

2,5 km sánkarska dráha

32 m vysoká vyhliadková veža so suchým tobogánom a adrenalínovou sieťou.

V stredisku sa za posledné roky výrazne rozšírila ponuka služieb a atrakcií. Narástol aj počet prepravovaných osôb na vrchol strediska, vďaka gondole - 10-miestnej kabínkovej lanovke, ktorá vás bezpečne a bez vetra vyvezie hore za 6 minút. A možno poznáte 4-sedačkovú lanovku Jezersko, ktorá sa ráta zdatnejším lyžiarom. Okrem tejto pohodlnej prepravy za výhľadom a zjazdom na lyžiach máte k dispozícii aj 6 lyžiarskych vlekov, spájajúcich tri doliny tohto čarovného regiónu.

Ubytovanie pod Belianskymi Tatrami je pestré. Ako klient si môžete svoj dovolenkový pobyt užiť v tradičnej ždiarskej chatke, rodinnom penzióne alebo u domácich na priváte.

 chalupky  zazimena chalupa  chlaupy v Zdiari

(Zdroj: kiskatravel.sk)

Kam za podujatím alebo na výlet v Bachledovej doline?

Jarné prázdniny v Bachledke: Každý prázdninový štvrtok sa v reštaurácii Panorama Bachledka bude konať pestrý animačný program – maľovanie na tvár, minidisco, súťaže a veselí maskoti...

Múzeum Ždiarsky dom: Tradičný slovenský objekt s motívmi regiónu bol postavený v roku 1971 a dnes ukrýva pracovné náradie a ľudové kroje.

Rozhľadňa Bachledova dolina: Prechádzka na rozhľadňu má svoje čaro. Zaujímavosťou je, že v spodnej časti rozhľadne sú vyryté výroky slávnych ľudí – Sofokla, Viktora Huga alebo Marka Twaina.

rozhladna

(Autor foto: Marián Habrun, zdroj: sk.m.wikipedia.org)

Ak vás zaujíma viac atrakcií a pekných miest na Slovensku, tak skúste pozrieť TU... na najkrajšie miesta na Slovensku v zime. Alebo vám chýba k dovolenke ubytovanie? Budeme sa tešiť, keď sa na nás obrátite!

Zdroje informácií: https://bachledka.sk/zima/lyzovanie/zjazdovky-a-vleky

(Zdroj titulnej fotografie: pixabay.com)


Vyberte si z našej ponuky ubytovania

Zdieľajte článok

Ďalšie články z kategórie Lyžiarske strediská

Lyžovačka v Ždiari

Lyžovačka v Ždiari

28. 2. 2022

Lyžovačka v Ždiari „Menej je viac“, Robert Browning   Ak ste lyžiar, alebo snowboarder, určite mi dáte za pravdu, že nie je nič horšie ako...

Celý článok
Lyžiarske stredisko Žiar Dolinky

Lyžiarske stredisko Žiar Dolinky

8. 2. 2021

Jedno slovenské príslovie hovorí: “Dukát je malý, ale veľa platí“. https://pixabay.com/ Lyžiarske stredisko Žiar – Dolinky Ste...

Celý článok


Vyberte si z našej ponuky ubytovania
Kategórie





e-mail Napíšte nám!×