Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Najkrajšie vodopády

1. 9. 2017 | Najkrajšie vodopády


Na Slovensku máme nádhernú a rozmanitú prírodu a k nej patria aj vodopády, ktoré sa vďaka pomerne dobrej dostupnosti môžu stať turistickými cieľmi kohokoľvek z vás. Prinášamé vám prehľad najkrajších vodopádov u nás.

V nasledujúcich vetách Vám predstavíme tieto najkrajšie vodopády na Slovensku: 

  • Starohutský vodopád
  • Misové vodopády
  • Machový vodopád
  • Rudniansky vodopád
  • Vodopád Skok

Starohutský vodopád

Starohutský vodopád sa nachádza na strednom Slovensku veľmi blízko Novej Bane. K vodopádu je veľmi ľahký prístup z obce Staré Huty, po zhruba 300-metrovej prechádzke dôjdete k cieľu - 5m vysokému vodopádu. Oplatí sa ho navštíviť najmä na jar a na jeseň, kedy má najväčší prietok. V jeho okolí môžete nájsť aj vzácneho raka čierneho či salamandru škvrnitú. Výlet je vhodný aj pre rodiny s malými deťmi.

Misové vodopády

Misové vodopády sú jedny z najznámejších a najnavštevovanejších vodopádov na Slovensku. Nájdeme ich v Slovenskom Raji pri výstupe na Suchú Belú smerom od Podleska. Vodopády patria medzi najvyššie u nás - ich výška je takmer 30 metrov. Pre turistov ponúka unikátny zážitok, keďže trasa túry vedie priamo cez ne - na stenách vodopádov sú pripevnené rebríky a reťaze po ktorých sa stúpa až k vrcholu, no nie je to nijako výrazne náročné či nebezpečné.

© krasneslovensko.eu

Machový vodopád

Ak by sme zo Suchej Belej pokračovali ďalej smerom na Kláštorisko, našli by sme Machový vodopád. 8 metrov vysoký vodopád nás uchváti svojou krásou - po machom obrastených stenách tešie voda vo viacerých prúdoch a poteší nejedno turistické oko. K vodopádom sa dá dostať aj smerom od Smižian, alebo Spišských Tomášoviec.


Rudniansky vodopád

Štiavnické vrchy ponúkajú mnoho možností na výlety do prírody a túra ku Rudnianskemu vodopádu je jednou z nich. Od Levíc sa k vodopádu dostanete krátkou vychádzkou z obce Uhliská, ktorá trvá približne 15 minút. Druhou možnosťou je ísť dlhšou trasou z Rudna nad Hronom. Vodopád je skrytý pred nevnímavými návštevníkmi, obklopený listnatými stromami. Na výšku meria 4 metre a najviac vody má na jar a na jeseň.

© hiking.sk

Vodopád Skok

Vodopád Skok sa nachádza v Mlynickej doline vo Vyokých Tatrách, kam sa dostaneme zo Štrbského Plesa. Po približne 1,5-hodinovej túre dorazíme k 30m vysokému vodopádu Skok. Vodopád je pomerne široký s množstvom vody z Plesa nad Skokom, kam je možné vyliezť po bočnej stene s pomocou reťazí, avšak iba v lete kvôli zimnej uzávere (1.11-15.6.). Pleso i vodoád sú obľúbenými turistickými destináciami a na trase stretneme veľa ľudí.

© ephoto.sk


Zdroj: kamnavylet.sk, tatryportal.sk, vysoketatry.com

 

 

 


Vyberte si z našej ponuky ubytovania

Zdieľajte článok


Vyberte si z našej ponuky ubytovania
Kategórie





e-mail Napíšte nám!×