Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Najlepšíe bobové dráhy

14. 8. 2017 | Najlepšie bobové dráhy


Pre mnohých ľudí je vrcholom dovolenky alebo zážitku niečo adrenalínové. Môže to byť skok z lietadla, bungee jumping, alebo paragliding. Pre tých, ktorí považujú tieto zvyčajné adrenalínové športy za príliš nebezpečné, vyrástli na Slovensku centrá pre jazdu na boboch.Ponúkajú zábavu pre takmer každého, ich cena je veľmi dostupná a vzbudzujú v nás pocit väčšej bezpečnosti ako keď vidíme, približujúcu sa zem v 150-kilometrovej rýchlosti. Nižšie je zoznam bobových dráh na Slovensku. 

Bobová dráha Bratislava – Koliba

Ľudia bývajúci v hlavnom meste si môžu užiť jazdu na bobovej dráhe na bratislavskej Kolibe, kde je postavená najstaršia dráha u nás. Návštevníci si tu vychutnajú jazdu hneď pod televíznou vežou Kamzík, avšak dráha je otvorená iba v letných mesiacoch, takže počas zimy je potrebné zamieriť niekde inde. Zaujímavým profilom a zákrutami istotne nesklame žiadneho z návštevníkov a vďaka brzde, ktorou sú boby vybavené, vás aj bezpečne dovezie na koniec dráhy.

Bobová dráha Bachledova dolina

Ski Bachledova ponúka okrem lyžovania a snowboardovania aj bobovú dráhu, Nelyžiari si tak môžu spríjemniť deň adrenalínovou jazdou na 1200 metrov dlhej dráhe. Počas jazdy prekonáte prevýšenie 111m a prejdete 15 zákrut, zatiaľ čo dosiahnete maximálnu rýchlosť až 40km/h. AK teda neprší a nesneží, je to výborná možnosť ako si užiť deň v Bachledovej doline počas leta aj zimy.

© lanovky.sk 


Bobová dráha Pavčina Lehota

Demänovská dolina patrí medzi najlepšie turistické lokality z hľadiska poskytovaných služieb, pretože tu môžeme nájsť veľmi široké spektrum atrakcií. Jednou z nich je aj bobová dráha v obci Pavčina Lehota. Dráha je dlhá 1000 metrov a je najstrmšia na Slovensku. V 16 zákrutách a na 6 skokoch ponúkne skutočný adrenalínový zážitok v rýchlosti až 45km/h. Bezpečnosť je zaistená pomocou brzdy na ovládanie rýchlosti a voziť sa na dráhe môžu deti už od veku 7 rokov.

© ziarce.sk 

Bobová dráha Donovaly

Donovaloch je dobre známe, že v poslednej dobe tam pribudlo veľké množstvo atrakcií a medzi nimi nemohla chýbať ani bobová dráha. Na takmer jeden kilometer dlhej trati prejdete cez 20 zákrut spoločne so 7 skokmi a dosiahnete maximálnu rýchlosť približne 45 km/h. Špeciálne vozíky sú vhodné pre dvoch pasažierov, vďaka čomu si môžete užiť adrenalín spoločne so svojou polovičkou alebo deťmi.

© megaubytovanie.sk 

Bobová dráha Košice – Kavečany

Na východe Slovenska nájdeme ďalšiu bobovú dráhu, ktorej história je už naozaj bohatá. Dráha v Kavečanoch je osvedčená rokmi prevádzky a je tak zaručené, že jazda vám vyčarí úsmev na tvári. Na 800 metroch prejdete cez 9 prudkých zákrut a dokonca aj 3 tunely. Svojou dĺžkou nepatrí medzi slovenskú špičku, no kto povedal, že o úspechu dráhy rozhoduje iba jej dĺžka?

© visitkosice.eu 

Bobová dráha Alpincoaster - Veľká Rača

Aj Kysuce sa môžu pocvháliť vlastnou bobovou dráhou v lyžiarskom stredisku vo Veľkej Rači. Dlhá, až 1300-metrová dráha vás prevezie po kopci s pätnástimi zákrutami a až dvanástimi skokmi. Unikátnou zákrutou je 360-stupňový rondel, ktorý vás pošle do ďalšej časti trate v lese. Podobne, ako v Donovaloch, aj tu majú vozíky miesto pre dve dospelé osoby a, samozrejme, rýchlosť je regulovateľná.

© travelguide.sk 

Horská dráha Tatrabob

Jednou z hlavných atrakcií v Tatranskej Lomnici je horská dráha Tatrabob, ktorú nájdeme pri havnej ceste počas výjazdu z obce smerom na Poľsko a aj keď je pomerne krátka, je určite zážitkom v prekrásnom tatranskom prostredí. Dráha dlhá takmer pol kilometra vás v dvanástich zákrutách poriadne naplní adrenalínom. Navyše, vďaka zaujímavej konštrukcii je dráha v prevádzke aj počas zimných mesiacov.

© travelguide.sk 



Zdroj: bobodraha.sk, snowparadise.sk, tatrabob.sk, skibachledova.sk, ziarce.sk, parksnow.sk, 

Vyberte si z našej ponuky ubytovania

Zdieľajte článok


Vyberte si z našej ponuky ubytovania
Kategórie





e-mail Napíšte nám!×