Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Aquacity Poprad

24. 3. 2019 | Termálne kúpaliská a aquaparky


AquaCity Poprad sa nachádza pod najkrajším a najväčším pohorím Slovenska – Vysoké Tatry. Je ideálnym miesto pre skvelý deň plný zábavy a relaxu pre rodiny s deťmi ale aj skupinu mladých. Taktiež pre dokonalý relax po náročnej lyžovačke na tatranských svahoch. V tomto podtatranskom areáli máte k dispozícii bazény napojené na horúce termálne pramene. Unikátny Blue diamond, kde si môžete pozrieť fantastickú laser show. A samozrejme, nechýba ani množstvo tobogánov, kde sa dosýtosti vyšantíte spolu s vašimi najmenšími. Pre tých je na šmýkanie k dispozícii detská tobogánová veža. Aquacity v Poprade je skutočne jedinečné miesto, ktoré sa oplatí navštíviť. Stačí jeden pobyt na chate a návšteva popradského aquacity a prenájom chaty pod Tatrami spojené s návštevou vodného sveta stane každoročnou tradíciou. CK Kiska Travel Vám ponúka ubytovanie priamo v areáli. Tiež si môžete z našej ponuky vybrať komfortné a štýlové chaty či penzióny na prenájom v blízkom okolí areálu.

História:

AquaCity – kedysi krytá plaváreň v meste Poprad bola od roku 1985 do 2003 prevádzkovaná len ako mestská plaváreň pre obyvateľov Popradu a blízkeho okolia. V jej okolí vyvieral nezameniteľný prameň geotermálnej vody, ktorý bol nevyužitý a vtedy nepoužiteľný. V okolí plavárne  vyrastalo, bohužiaľ, smetisko obyvateľov Popradu a využívalo sa to nevhodným spôsobom. Priamo okolo termálneho vrtu bolo celé prostredie znečistené. To všetko sa veľmi radikálne zmenilo a to príchodom nového investora, ktorý tento geotermálny prameň využil a premenil na prosperujúcu a zdravú technológiu pre zdravie a relax.

V rokoch 2003 – 2004 si to vzala pod opateru spoločnosť, ktorá vlastní a prevádzkuje momentálne tento aquapark v Poprade. Dňa 4.7.2004 bolo slávnostné otvorenie AquaCity Poprad. Geotermálna voda, ktorá vyvierala na tomto území bola nevyužitá, a týmto dňom sa stala hlavným zdrojom relaxu a pôžitku pre návštevníkov aquaparku. AquaCity Poprad otváral sám vtedajší prezident Slovenskej republiky p. Ivan Gašparovič, prítomní boli aj predseda vlády Mikuláš Dzurinda a vtedajší minister zdravotníctva p. Rudolf Zajac.

Súčasnosť:

Aquapark je v celoročnej prevádzke. Má viac ako 350 vodných atrakcií. Počas zimnej sezóny si užijete relax po nádhernej lyžovačke v Tatrách priamo v bazéne s termálnou vodou, ktorá má ozdravné a regeneračné účinky. V letnej sezóne sa príďte schladiť a zrelaxovať potom do sáun. Má k dispozícií 13 skvelých bazénov. Priamo v aquaparku sú 3 základné a veľké zóny. Nachádza sa tam RELAXAČNÁ ZÓNA, ktorá má k dispozícií 3 vonkajšie termálne bazény s atrakciami, 2 kryté bazény s termálnou vodou s barmi. K dispozícií je v tejto zóne i plavecký bazén vo výmere 50m a parná sauna.
Ďalšou zónou v aquaparku je ZÁBAVNÁ ZÓNA, kde sa nachádza kryté relaxačné bazény s laserovou šou, vnútorný nádherný a veľkolepý detský svet – nazývaný ako Ostrov pokladov. Samozrejmosťou tejto zóny je aj detský kútik a ihriská. Poslednou zónou je LETNÁ PREVÁDZKA, kde sa nachádza Mayská pyramída, krásny vonkajší bazén pre detičky, zábavná zóna – FUN – nafukovací vodný park pre pravých pirátov.

Geotermálna voda a jej účinky:

-          15 tisíc ročná voda

-          Je z hĺbky 1300m

-          Má teplotu 49°C, ktorá sa potom schladzuje aby dosiahla príjemných 28 - 38 °C

-          Disponuje viac ako 20 rôznych minerálov

-          Ozdravné účinky pre celý organizmus

-          Upokojujúci efekt a relax

EKOLÓGIA v AquaCity POPRAD

Ich veľkým ekologickým prístupom šetria samotné prostredie.

Termálna voda je hlavným zdrojom energie pre celý aquapark. Využívaním tejto vody a zároveň slnečnej energie zabraňujú tomu, aby sa cca 27 ton CO2 uvoľňovalo do ovzdušia. Tento technologický proces je veľkým prínosom nie len pre samotné AquaCity ale i pre celé mesto Poprad.

AquaCity vďaka tejto vode a celému prístupu prevádzkovateľa a manažérov získalo už niekoľko krát svetové ocenenie pre ekologický prístup. Získali ocenenie ako „NAJEKOLOGICKEJŠÍ stredisko na svete = Worlds Leading Green Resort“.  A kopec iných ocenení ako napríklad: Green Apple Award a iné.  

Slávne osoby a AquaCity POPRAD:

Jedným z najslávnejších osobností, ktoré navštívili tento aquapark je sama anglická kráľovná Alžbeta II. s princom Charliesom alebo pán rezident Slovenskej republiky p. Gašparovič. Ďalšími výnimočnými osobnosťami boli svetoví športoví hráči ako napríklad futbalisti Legendy zahraničia - Jari Litmanen, Teddy Sheringham, Andrew Cole, Vladimir Šmicer, etc.

Čo všetko nájdete v AquaCity Poprad?

V samotnom aquaparku a jeho rezorte nájdete niekoľko ubytovacích zariadení, reštauračné zariadenia, športové aktivity, relaxačné a wellness služby, zdravotné a medicínske služby. Zároveň samotný aquapark ponúka možnosť eventov a firemných akcií vo svojich kongresových sálach.

ZAUJÍMAVOSTI AquaCity POPRAD

  1. Najvýznamnejšie v celom aquparku je dvojpodlažné wellness centrum o rozlohe 1 590m2. AquaCity ponúka aj slovenský unikát, ktorý je len na 3 miestach na Slovensku a to thajské centrum. FIRE & WATER WELLNESS & SPA = relaxačný svet je v znamení živlov ohňa a vody. Tento luxusný priestor disponuje sáun v počte 8 a rôznych druhov inhalácií napr. soľná, mentolová, suchá, parná, ceremoniálna, infra sauna. Ďalej je tam bazén s vírivkami, tryskami, ktoré Vám doprajú ten správny relax a masáž. K dispozícií je Vám i relaxačná miestnosť s bio krbom, snežná jaskyňa a skvelý ochladzovací bazén. V tomto skvelom relaxačnom centre nájdete nie len slovenský unikát – thajské centrum ale i saunovú show, ktorá vám spríjemní pobyt počas vášho saunovania.

  2. Ubytovanie priamo na štadióne pri AquaCity - HOTEL RIVERSIDE ***, ktoré je súčasťou NTC POPRAD – Národné futbalové tréningové centrum. Poskytuje skvelé služby pre športové futbalové reprezentačné výbery Slovenskej republiky. Má kapacitu 5 700 miest. Trávnik na tomto futbalovom štadióne je vyhrievaný samotným geotermálnym prameňom.

  3. KRYOCENTRUM – skombinovaná moderná medicína s alternatívnou liečbou. Procedúra je maximálne trojminútový pobyt v komore s priemernou teplotou -120°C, za ktorým nasleduje intenzívne cvičenie – Kineziterapia. Pobyt v tejto komore pod lekárskym dohľadom.

  4. Najnovšou novinkou AquaCity Poprad je nová moderná klinika INTERKLINIK POPRAD = Klinika krásy a zdravia – otvorené od 02/2019. Poskytujú služby v oblastiach plastickej chirurgie, estetickej dermatológie, stomatológie, gynekológie, urológie, cievnej chirurgie či ORL

AquaCity Poprad organizuje niekoľko skvelých podujatí ako napríklad jeden z najväčších hudobných festivalov a to festival DOHODA. Účasť na tomto festivale je každoročné skvelá a nabitá energiou, hudbou a zábavou.

Do AquaCity priamo v papučkách:

Tieto hotelové zariadenia v AquaCity Poprad nájdete:
HOTEL MOUNTAIN VIEW ****
37 izieb Standard a 4 apartmány De Luxe

HOTEL SEASONS ****
34 izieb Standard, 6 rodinných mezonetových izieb a  1 apartmán De Luxe

HOTEL RIVERSIDE ***
17 izieb Standard, 2 superior izby

Ubytovanie za skvelé ceny nájdete i v blízkom okolí aquaparku a to priamo v Poprade, Starej Lesnej, Novej Lesnej a iných okolitých obciach samotných Vysokých Tatier.

» Ubytovanie Poprad


Vyberte si z našej ponuky ubytovania

Zdieľajte článok

Ďalšie články z kategórie Termálne kúpaliská a aquaparky

Termálne kúpalisko Veľký Meder:  Tipy na výlety

Termálne kúpalisko Veľký Meder: Tipy na výlety

18. 10. 2021

Veľký Meder : zaujímavosti, atrakcie a tipy na výlety Kúpeľné mesto Veľký Meder sa nachádza v okrese Dunajská Streda, blízko maďarských hraníc....

Celý článok
Termálne kúpalisko v Podhájskej

Termálne kúpalisko v Podhájskej

10. 5. 2019

Termálne kúpalisko Podhájska = slovenské Mŕtve more Boli ste už niekedy pri Mŕtvom mori? My Vás k nemu pozývame na výlet a ani neopustíme...

Celý článok


Vyberte si z našej ponuky ubytovania
Kategórie





e-mail Napíšte nám!×