Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Turistika = Tá najlepšia forma aktívneho oddychu!

12. 3. 2021 | Turistika


Nebavia Vás už preplnené pláže, kúpaliská a davy dovolenkujúcich turistov v rekreačných strediskách? V tom prípade je pre Vás táto ponuka ako stvorená. Ak radšej oddychujete aktívne a máte chuť toto leto zažiť aj niečo iné, neváhajte už ani minútu! Navštívte našu stránku www.kiskatravel.sk a vyberte si z mnohých ubytovacích zariadení - chaty, penzióny či priváty nachádzajúce sa v oblasti, ktorá ponúka množstvo značených turistických chodníčkov. Garantujeme Vám, že ľutovať jednoznačne nebudete. Slovensko je krajinou s množstvom turistických chodníkov, no napriek tomu,  každý z nich ponúka niečo iné, jedinečné a originálne.

Dychberúce panorámy, prírodné úkazy, fauna a flóra- to všetko môžete pozorovať na potulkách v národných parkoch, ktorých má naša krajina celkovo 9. Najznámejším z nich je určite TANAP- Tatranský národný park.
Ak sme Vás týmito článkami navnadili, pozrite si tiež stránku mapy.hiking.sk, ktorá ponúka detailné turistické mapy.

Vysoké Tatry sú známe pre svoje turistické trasy na vrchy hôr. Z bohatej ponuky si zaručene vyberie každý – aj ten menej zdatný turista. Výstupy na vysokohorské chaty, návšteva Zeleného plesa, výstup na Skalnaté pleso – Vysoké Tatry jednoducho majú čo ponúknuť.Gerlachovský štít je vďaka svojej výške, dostupnosti a horskej scenérii jedným z najnavštevovanejších vrcholov. Výstup na Gerlachovský štít je povolený jedine s horským vodcom. Turistické strediská ako Smokovcetatranská Lomnica či Ždiar ponúkajú svojim návštevníkom množstvo suvenírov, pamiatkových predmetov, ale aj gastronomických špecialít.


Pobyt v prírode a zároveň pobyt pri vode – aj takéto spojenie je u nás možné. Územie Slovenského raja-  konkrétne Dedinky so svojou Palcmanskou Mašou sú mimoriadne obľúbenou destináciou. Ubytovacie zariadenia priamo pri priehrade a v jej okolí, stravovacie zariadenia ponúkajúce rôzne špeciality, či dobré chladené pivo, ktoré Vám po celodennej túre určite dobre padne – to všetko tu môžete nájsť. Z turistických trás by sme v tejto oblasti vyzdvihli Zejmarskú roklinu, ktorá je lákadlom pre malých aj veľkých turistov. Nie je náročná na fyzickú kondíciu, preto ju zvládne každá veková kategória. Ponúka jedinečné výhľady, cez tiesňavu uvidíte malebné potôčiky a vodopády. 


Dedinky - Palcmanská Maša        

Obľúbeným je aj národný park Slovenský raj, ktorý Vás očarí bohatou flórou, malebnými chodníčkami, mostíkmi a rebríkmi priamo cez vodopády! Kvalitné gastronomické a ubytovacie služby sú zárukou úžasnej dovolenky plnej pohody. Slovenský raj s jeho najznámejšími trasami ako Suchá belá, Veľký a Malý sokol, Kláštorisko či Piecky sú každoročne lákadlom pre mnohých turistov, nielen našich slovenských, ale aj zahraničných. Turistické strediská ako Podlesok alebo Čingov disponujú množstvom stravovacích zariadení, stánkov, ktoré ponúkajú spomienkové predmety,  či chatami a penziónmi v tomto malebnom prostredí. 



Obľúbenou turistickou destináciou sú určite aj Pieniny so známym výstupom na Tri koruny. Zaujímavá bude pre Vás určite aj atrakcia v podobe plavby na pltiach až do susedného Poľska.

Národný park Slovenský kras, ktoré ponúka krásne trasy naprieč planinami (Silická, Plešivecká planina), CHKO Poľana so svojou nedotknutou flórou pripomínajúcou prales, či výstupy na Ďumbier, Chopok, Kráľovu hoľu.

V lone čarokrásnej slovenskej prírody si môžete vychutnať božský pokoj a načerpať množstvo pozitívnej energie, ktorou naša krajina prekvitá.

Nevyhnutné je určite tiež spomenúť Zadielsku tiesňavu, ktorá Vás jednoducho očarí svojou krásou. Výstup sa dá absolvovať po zaujímavom náučnom chodníčku, tiahnúcim sa celou tiesňavou až na samý vrch.

Nezabúdajme ani na množstvo jaskýň, ktorými Slovensko disponuje. Obľúbené sú Demänovská jaskyňaDobšinská ľadová jaskyňaOchtinská aragonitová jaskyňa. Nádherné úkazy, ktoré sa skrývajú v ich priestoroch, Vám zaručene vezmú dych. Spojte teda absolvovanie turistickej trasy s návštevou jednej z mnohých slovenských jaskýň a umocnite tak svoj zážitok. Tento výber určite ľutovať nebudete. 


Slovenský Raj - Zejmiarska roklina


Je ťažké pokúsiť sa opísať všetky NAJ turistické trasy, tipy a rady na výstupy a výlety v jednom jedinom článku. Lepšie je raz vidieť ako stokrát počuť. Neváhajte, zbaľte si turistické topánky, vyberte si z našej ponuky chát, penziónov, privátov v prostredí, ktoré Vám najviac učarovalo a presvedčte sa sami, že všade je dobre, no doma na Slovensku zaručene najlepšie a najkrajšie.



Vyberte si z našej ponuky ubytovania

Zdieľajte článok


Vyberte si z našej ponuky ubytovania
Kategórie





e-mail Napíšte nám!×