Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

8 Aktivít na doma

14. 4. 2020 | Zaujímavosti o Slovensku


8 aktivít na doma: Ako zabaviť dobrodruha?

 

Čo robiť v domácej karanténe s deťmi? Ako sa zabaviť, ak ste rodený cestovateľ a dobrodruh? Poradíme vám 8 „dobrodružných“ aktivít na doma, ktoré zaujmú všetkých, pohodlne sa usaďte do vašej obývačky a čítajte!

Dúfame, že ste ostali doma a že hrozba v podobe nového koronavírusu vás, napriek všetkému, s rodinou spája. Veríme, že čas trávite príjemnými aktivitami so svojimi blízkymi, že spolu jedávate a rozprávate sa aj o tom, o čom ste nemali čas debatovať počas minulých týždňov a mesiacov.

Aktivity, ktorými vás ideme inšpirovať, vyžaduje moderné komunikačné alebo iné IT technológie, ale je jasné, že od generácie Y smerom k mladším ročníkom, v tom nebude žiaden problém... Poďte si čas doma ešte viac užiť! Do ktorej z aktivít sa dnes pustíte vy?

1. Virtuálna prehliadka galérií a múzeí

Verte mi, že tento prvý bod z desiatich aktivít na doma som pri písaní dôkladne preštudovala. Prehliadky najznámejších galérií a múzeí sveta sú neuveriteľné, sú dychberúce a naozaj vám dobijú baterky. Je perfektné, že aj napriek dnešnej karanténnej situácii vieme navštíviť rôzne miesta sveta a že nám boli sprístupnené. A toto je 6 galérií a múzeí, ktoré môžete navštíviť z vašej obývačky. Stačí kliknúť na názov a ste tam – už si len vybrať, o ktorú z prehliadok máte záujem!

 

LOUVRE V PARÍŽI

Louvre

(Autor foto: Carole Raddato, zdroj: commons.wikimedia.org)

 

THE SMITHSONIAN NATIONAL MUSEUM OF NATURAL HISTORY, WASHINGTON D.C.

The Smithsonian National museum of natural history

(Autor foto: Alex Proimos, zdroj: commons.wikimedia.org)

 

THE METROPOLITAN MUSEUM OF ART, NEW YORK CITY

Metropolitan Museum of art NYC

(Autor foto: Sracer357, zdroj: commons.wikimedia.org)

 

THE DALÍ THEATRE-MUSEUM (Salvador Dalí)

Dali Theatre Museum Salvador Dali

(Autor foto: Jean Pierre Dalbéra, zdroj: commons.wikimedia.org)

 

THE VATICAN MUSEUMSSIXTÍNSKA KAPLNKA

The Vatican Museums

(Autor foto: Alex Proimos, zdroj: commons.wikimedia.org)

THE NATIONAL MUSEUM OF THE UNITED STATES AIR FORCE

The National Museum of the US Airforce

(Autor foto: KLaRock, zdroj: commons.wikimedia.org)

2. Plánovanie budúcej dovolenky pomocou Google Street View

Určite máte plány, kam sa vyberiete na dovolenku po skončení karantény pre šíriaci sa koronavírus. A čo keby ste si naplánovali dovolenku cez Google Street View? Ja som sa takto digitálne vybrala ešte minulého roka do Slovinska... Ale ak sa nechystáte nikam do zahraničia, je tu tiež perfektná príležitosť spoznať Slovensko. Naplánujte si napríklad výlet na jeseň po severo-východe Slovenska a spoznajte drevené kostolíky, ktoré nemajú obdobu inde vo svete. Mnohé sú postavené bez jediného klinca. A sú jednoducho unikátne! Veď pozrite si ich najprv virtuálne vďaka Google Street View.

3. Sledovanie živých kamerových záberov z celého sveta

Spoznávanie lesa, jeho krásnych zákutí a živých obyvateľov je v reálnom čase ohromný zážitok. Do slovenského lesa sa máte možnosť vybrať s rodinou kedykoľvek. Ale ak dostanete chuť vycestovať, zažiť inú zem s exotickými zvieratami, potom určite oceníte živé prenosy z celého sveta. Nájdete tu orlie hniezdo v USA či park slonov zo Severnej Afriky.

4. Triedenie cestovateľských spomienok

Oprášte albumy, hoďte do notebooku staré CD-čka s fotkami, vytiahnite dataprojektor... Skrátka, ponorte sa do spomienok a poďte ich upratať. Okomentujte ich, zapíšte na tlačené fotografie, čo si k tomu pamätáte. Zažijete pri tom množstvo úsmevných momentov. Precitnete. Spomalíte čas.

5. Cestopisné a dobrodružné audioknihy

Túžbu spoznávať a cestovať je možné naplniť rôznymi spôsobmi. Tentokrát sa vyberme na Slovensko alebo do sveta vďaka audioknihám, ktorých je aj na našom trhu veľké množstvo. Predstavivosť je treba pestovať a nezabúdať si ňou krátiť čas aj v dospelosti. Vypnite, dokonale stíšte myseľ a nechajte sa unášať hlasom rozprávača...

6. Spoločná príprava a vychutnávanie si nedeľného obeda cez Skype

Rodina v Grécku? Alebo nechali ste časť svojich príbuzných v Maďarsku či na východe Slovenska? Áno, môžete si s nimi vychutnať nedeľný obed! Možností  ako sa stretnúť pri príprave obedového menu a oblizovaní prázdnych tanierov je neúrekom. Zvoliť si môžete Skype, Viber alebo Messanger od Facebooku. Všetko je zadarmo a práve v týchto ťažkých chvíľach nás môže udržať v psychickej pohode. Tak šup na to!

7. Revízia batožiny a dovolenkových vecí

Určite nosíte aj vy na dovolenku tie isté „rárohy“. Obľúbený pohár, batoh, baterku, obľúbenú deku, bicykel, loptu či spoločenskú hru.  Všetko sa časom ošúcha, obije, zhrdzavie alebo nejako znehodnotí. Kedy to neopraviť, keď nie teraz? Pustite sa do revízie bicykla. Uvidíte, ako bezpečne sa budete cítiť, keď naň najbližšie nasadnete.

8. Nástenka cestovateľských prianí

Cestovateľské priania nie sú žiadnou raritou, ale skutočnými snami, ktoré si treba plniť. Keď prídu lepšie časy, mali by ste byť pripravený a vedieť, aké méty ako dobrodruh a cestovateľ chcete dosiahnuť. Doprajte si kreatívnu chvíľku, nechajte vaše ručičky tvoriť a výsledok vás určite poteší.

Nachádza sa vo vašej nástenke cestovateľských prianí dovolenka na Slovensku? Niekde na útulnej chate pri lese? Budeme sa tešiť, keď sa staneme partnerom pri plánovaní a radcom, ktorý vám odporučí miesto na dovolenku na základe vašich individuálnych želaní. Želáme vám zdravie a pohodu, nech ste kdekoľvek!

Autor článku: Alexandra Hajdučková

Zdieľajte článok

Ďalšie články z kategórie Zaujímavosti o Slovensku

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

31. 10. 2021

V hoteli Jasná je všetko je jasné!   Nám určite počasie doprialo a mali sme krásny čas v Jasnej, zvolili sme si destináciu...

Celý článok
Ružomberok Hrabovo

Ružomberok Hrabovo

16. 10. 2021

Ružomberok Hrabovo   https://pixabay.com/   Opäť a opäť široká škála možností. Môžeme byť naozaj hrdí pretože Slovensko má čo ponúknuť...

Celý článok


Kategórie





e-mail Napíšte nám!×