Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Aktivity na mesiac júl

3. 7. 2020 | Zaujímavosti o Slovensku


Júl

„Voľný čas tvorí najdôležitejšiu časť nášho života“. Denis Diderot

Pripravili sme pre vás zoznam podujatí a aktivít, tak že ak neviete čo s voľným časom stačí si vyvbrať.

2. júl – 5. júl 2020 Folklórny festival Východná – 66. ročník 

Chcem ubytovanie v okolí - Východná

Príďte sa poriadne vyšantiť na najväčší folklórny festival, ľudová kultúra, smiech, tanec ponúka folklórny festival Východná. Folklór má svoje korene v tradíciách a kultúre slovenského národa a určite máme byť na čo hrdí.  Oslávme spoločne tento najstarší a najrozsiahlejší festival vo Východnej. 

3. júl 2020 Noc krvavej grófky

Chcem ubytovanie v okolí- Orava

Čo sa stalo na Čachtickom hrade a prečo Juraj Turzo odsúdil Alžbetu Báthoryovú na doživotné vezenie? Nočný program, duchovia,  strašidlá a kto vie čo ešte všetko bude číhať na Oravskom hrade. Napínavá atmosféra, ohňová šou skvelý program.

Ohen

https://pixabay.com/ 

 Miesto konania: Oravský hrad, Oravský Podzámok 

4. júl 2020 Štrbské folklórne slávnosti

Chcem ubytovanie v okolí - Štrba

Podujatie plné nie len tanca, hudby, spevu domácich a zahraničných folklórnych súborov ale aj ochutnávky jedál a nápojov ako aj ukážky tradičných remesiel. Poďme sa spoločne pozrieť na túto ľudovú múdrosť ktorou je folklór, veď je to predsa odkaz minulosti. Prezentácia našej kultúry formou folklórnych slávnosti.

Miesto konania: Štrba

9. – 11. júl 2020 Pohoda Festival

Chcem ubytovanie v okolí - Trenčín

Rôzne žánre, punk, pop, world music, rock, dance, hip hop, techno to ponúka pohoda v Trenčíne, najväčší festival pod holým nebom. Je pripravený program ako diskusia o literatúre, divadlo, folkové vystúpenia tú svoju pohodu si môže každý na “Pohode” nájsť.

 Miesto konania: Trenčín, letisko 

Festival Európske ľudové remeslo – EĽRO

Chcem ubytovanie v okolí - Kežmarok

Kezmarok

Pozrime sa na Kežmarok ako sme ho ešte nevideli, šermiari, dobytie hradieb a brány hradu, historický sprievod mestom, dokonalá dobová atmosféra. Vyše  sedemdesiat stánkov pre remeselníkov spolu s unikátnym prostredím robia tento festival naozaj jedinečný. Nie nadarmo sa hovorí, že Kežmarok je Perla pod Tatrami ktorej skvost je história s pamiatkami, poďme sa teda pozrieť na tento skvost. 

11. júl – 12. júl 2020 Folklórne slávnosti pod Poľanou

Chcem ubytovanie v okolí - Detva

Ľudová kultúra pod Poľanou v Detve. Čím nás prekvapí tohto roku toto podujatie? Jarmok tradičných ľudových remesiel, ukážky zo salaša  a vraj sa môžeme zúčastniť aj školy kde nás naučia hrať na fujare.

Miesto konania: Detva

17. – 19. júl  Beckovské slávnosti

Chcem ubytovanie v okolí -  Beckov

Beckov

Čo všetko uvidíte na Beckovských slávnostiach? Pestrý program ako Majstrovstvá sveta v hode vidlami, dobové ukážky bojov nás zavedú späť do stredoveku, rytieri na koňoch a samozrejme stovky stánkov v ktorých budeme môcť vidieť prezentáciu ľudového umenia od tých najlepších majstrov.

Miesto konania: podhradie hradu Beckov 

29. júl  – 2. august 2020 Jánošíkove dni 2020 – 58. ročník 

Chcem ubytovanie v okolí - Terchová

Toto populárne podujatie láka z roka na rok viac účastníkov, niet divu veď program je naozaj bohatý. Ľudové veselice, kolotoče, vozový sprievod furmanov a muzík. Súčasťou festivalu je aj omša vo veľkom terchovskom kostole.

Miesto konania: Terchová 

Jún - august 2020 Viva Musica! 

Chcem ubytovanie v okolí - Bratislava

Letný festival pod holým nebom prezentovať sa budú umelci svetovej úrovne. Všetci si prídu na svoje priaznivci jazzu, world music alebo klasickej hudby. Je čas sa naladiť tými správnymi tónmi a nechať sa prekvapiť čo prinesie Viva musica tento rok.

Miesto konania: Bratislava, Staré mesto 

Júl 2020 Levočská púť 2020

Chcem ubytovanie v okolí - Levoča

Mariánska hora v Levoči  je  najstaršie pútnické miesto východného Slovenska. Vstup na Mariánsku horu je možný len pešo a každoročne účasť na tomto podujatí rastie.  Tradičná púť k jednému z najvýznamnejších pútnických miest na Slovensku.

Miesto konania: Levoča - Mariánska hora - Bazilika Navštívenia Panny Márie

Júl - august 2020

Letné shakespearovské slávnosti 2020

Chcem ubytovanie v okolí - Bratislava

Zažiť tieto slávnosti pod holým nebom v kulisách Bratislavského hradu bude naozaj originálne. Tak že „byť či nebyť“? Určite neoľutujeme keď sa zúčastníme tohto ikonického podujatia. Divadelná prehliadka pod šírym nebom čo pripomína pôvodné divadlo Globe.

Miesto konania: Bratislavský hrad 

 

Júl 2020 Ríbezľový Devín

Chcem ubytovanie v okolí - Bratislava

Ribezle

https://pixabay.com/ 

Rozhodne nás potešia produkty, ktoré si môžeme zakúpiť na tomto kulinárskom podujatí. Džemy, sirupy, koláče z ríbezlí. Samozrejmosťou budú aj výrobky ríbezľového vína z červených a čiernych ríbezlí, ktoré budeme môcť degustovať a potom už len obohatiť našu domácu vinotéku.

Miesto konania: Bratislava - Devín

Júl 2020 Štiavnický živý šach

Chcem ubytovanie v okolí – Banská Štiavnica

Sach

https://pixabay.com/ 

Pozrime si šach tak ako sme ho ešte nevideli. 32 ozbrojených figúr sa bude pohybovať na obrej šachovnici  podľa inštrukcií dvoch svetových majstrov. Šach, mat? Skvelé podujatie v Banskej Štiavnici na ktoré sa tešia nie len milovníci šachu ale aj široká verejnosť.

 Miesto konania: Banská Štiavnica

Júl 2020 Spišské trhy

Chcem ubytovanie v okolí – Spišská Nová Ves

Toto štvordňové podujatie bude bohaté na kultúrny program. Okrem nakupovania a zábavných atrakcií  bude samozrejme aj hudba skoro až do rána. Na Spišských trhoch si aj deti prídu na svoje, vyšantiť sa na kolotočoch zábava pripravená pre celú rodinu. 

Miesto konania: Spišská Nová Ves

Júl 2020 Hradné slávnosti

Chcem ubytovanie v okolí – Stará Ľubovňa

Joker

https://pixabay.com/ 

Udalosť s bohatou históriou. Stará Ľubovňa je už od svojich počiatkov spojená s obchodom a vznikla na križovatke obchodných ciest. Skvelý jarmok, nočná prehliadka hradu, dobová hudba a množstvo zábavy.

Miesto konania: Stará Ľubovňa- Ľubovniansky hrad a skanzen

Júl - august 2020 Trnavské organové dni

Chcem ubytovanie v okolí - Trnava

Mesto Trnava – Malý Rím prečo táto prezývka? 27 veží, ktoré dodnes chránia mesto. V Bazilike sv. Mikuláša miesto plnej hudobnej tradície budú znieť tie najkrajšie tóny. Započúvajte sa do nich a vychutnajte si toto top podujatie.

Miesto konania: Trnava 


Vyberte si z našej ponuky ubytovania

Zdieľajte článok

Ďalšie články z kategórie Zaujímavosti o Slovensku

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

31. 10. 2021

V hoteli Jasná je všetko je jasné!   Nám určite počasie doprialo a mali sme krásny čas v Jasnej, zvolili sme si destináciu...

Celý článok
Ružomberok Hrabovo

Ružomberok Hrabovo

16. 10. 2021

Ružomberok Hrabovo   https://pixabay.com/   Opäť a opäť široká škála možností. Môžeme byť naozaj hrdí pretože Slovensko má čo ponúknuť...

Celý článok


Vyberte si z našej ponuky ubytovania
Kategórie





e-mail Napíšte nám!×