Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Cesta Slovenskom v mesiaci august

10. 8. 2020 | Zaujímavosti o Slovensku


August

 „Múdry cestovateľ nikdy neopovrhuje svojou vlastnou krajinou.“

 Carlo Goldon 

Aj tento mesiac vás pozývame na cestu slovenskom a veríme že priestor na nudu nebude, prajeme vám príjemné cestovanie s Kiskatravel.

Ak neviete kam sa vybrať v auguste a chcete zažiť optické ilúzie Tricklandia je tá správna voľba. Môžete sa aj prejsť Slovenskom v galérii trick-art. Zahrajte sa v zrkadlovom bludisku a možno nájdete tú pravú cestu von. Ak sa chcete pozrieť priamo alebo nepriamo na fyzicky skutočné prostredie vyskúšajte niektorý z trick-artových obrazov, kde musíte zapojiť všetky svoje zmysly aby ste vyhrali. Či už to bude reália Bojnického zámku, alebo pokus o oklamanie gravitácie, určite si je z čoho vybrať 24 atrakcií ponúka Tricklandia v Starom Smokovci.

Miesto konania: Starý Smokovec

Chcem ubytovanie v okolí – Starý Smokovec

Zoologické záhrady

Ďalší vhodný tip kde sa vybrať na výlet v mesiaci august.  Na Slovensku je 12 zoologických záhrad vyberte si ktorú by ste chceli vidieť. Či už preferujete väčšiu ZOO ako je v Bratislave alebo v Bojniciach, alebo chcete zažiť priamy kontakt so zvieratami pohladkať ich a nakŕmiť, môžete tak v ZOO v Liptovskom Mikuláši.

 

Sen

https://pixabay.com/ 

  

27. – 29. august Festival Lodenica Piešťany

Chcem ubytovanie v okolí – Piešťany

 

Ďalšie skvelé podujatie, rozlúčka s letom rodinný festival ktorý prináša skvelé koncerty s medzinárodnou účasťou. Nechajme sa prekvapiť koľko interpretov vystúpi a aké budú sprievodné akcie. Country, folk a trampská hudba sa postarajú o skvelú festivalovú atmosféru.

 Miesto konania: Piešťany Autocamping Lodenica

 

28. August Drakula upír Nosferatu

Chcem ubytovanie v okolí - Orava

 Drakula comicOravský Hrad

https://pixabay.com/ 

 

Čo má pre nás pripravené Drakula a ostatní hradní duchovia? Pripravme sa, držme sa za ruky, kričme, smejme sa a nechajme sa vniesť do tajomnej atmosféry Oravského hradu tejto jedinečnej nočnej prehliadke. Veď v roku 1922 bol práve tam natočený prvý nemý horor na svete, poďme sa teda spoločne pozrieť do tohto nočného zákulisia čo sa tam bude v ten večer diať.

 

Medzinárodné letecké dni SIAF 2020

Chcem ubytovanie v okolí - Sliač

Bude to C- 27J SPARTAN alebo MIG-29? Bude ich oveľa viac, rachot, dym, vzrušenie to všetko patrí k dokonalej leteckej atmosfére. Kto z nás by sa nechcel na chvíľu zahrať na „Top Gun“ a vyskúšať si tie letecké triky čo naši experti piloti ovládajú. Je čas si zbaliť piknik, ďalekohľad, a obdivovať aj tieto kúsky.

 

Letecka show

https://pixabay.com/ 

August 2020 Cibuľové slávnosti Madunice

Kto sa tohto roku zapíše do knihy rekordov prostredníctvom netradičnej cibuľovej aktivity? V Maduniciach to bude to pravé cibuľové. Zaujíma vás prečo sa Madunice preslávili pestovaním cibule, cibuľovými tradíciami a rekordmi? Ochutnávka špecialít a rôznorodé cibuľové aktivity nám povedia viac o tomto nezvyčajnom podujatí.

 

CibulaCibula                        

https://pixabay.com/ 

August 2020 Medvedie dni

Chcem ubytovanie v okolí – Vysoké Tatry

Maco

https://pixabay.com/ 

Naučme sa viac o medveďoch, vraj tohoročný festival bude úplne nový a iný. Kreatívne workshopy, vzdelávacie aktivity, súťaže a hry čakajú na návštevníkov Medvedích dní.

Miesto konania: Vysoké Tatry - Hrebienok.

August 2020 Rock pod Kameňom

 Chcem ubytovanie v okolí - Snina

Koncert

https://pixabay.com/ 

Oddych v prírode, kvalitná rocková hudba, presne to ste chceli počuť... je čas ísť na Sninské rybníky zdvihnúť ruky hore, pogovať a nechať sa unášať rockovou atmosférou. Prezentovať sa budú slovenské aj zahraničné legendy tak že si šetrime svoj hlas a pripravme sa na túto parádu. Ak sa budeme chcieť schladiť počas festivalových prestávok môžeme využiť biokúpalisko, ktoré sa nachádza len neďaleko od miesta diania.

Miesto konania: Sninské rybníky

15 August 2020 Majstrovstvá Slovenska MTB, Kráľovský MTB Maratón

Granč Petrovce

Chcem ubytovanie v okolí – Granč Petrovce

Ďalšia výzva, športové podujatie na ktoré sa veľa športovcov nevie dočkať. Tieto vytrvalostné preteky horských bicyklov sa konajú v oblasti Branisko a Spišský Hrad. Sú známe svojou náročnosťou a trať umožňuje aj jazdu v skupinkách. Či už idete ako sólo jazdec alebo je vás viac, zažite aj toto kráľovské podujatie, osedlajte svojho dvojkolesového koňa a pripravte sa na súboj.

 cyklistika comicHorska cyklistika

https://pixabay.com/ 

 

Miesto konania: Granč Petrovce

 


Vyberte si z našej ponuky ubytovania

Zdieľajte článok

Ďalšie články z kategórie Zaujímavosti o Slovensku

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

31. 10. 2021

V hoteli Jasná je všetko je jasné!   Nám určite počasie doprialo a mali sme krásny čas v Jasnej, zvolili sme si destináciu...

Celý článok
Ružomberok Hrabovo

Ružomberok Hrabovo

16. 10. 2021

Ružomberok Hrabovo   https://pixabay.com/   Opäť a opäť široká škála možností. Môžeme byť naozaj hrdí pretože Slovensko má čo ponúknuť...

Celý článok


Vyberte si z našej ponuky ubytovania
Kategórie





e-mail Napíšte nám!×