Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Čo nám prinesie mesiac september?

24. 8. 2020 | Zaujímavosti o Slovensku


Cestovanie vnáša do našich životov silu a lásku.” – Rumi

Užite si cestovanie aj tento mesiac, kultúra, šport, príroda, vyberte si z programu, ktorý sme vám vybrali.  

18. – 20. september 2020 Gajdovačka

Chcem ubytovanie v okolí Oravská Polhora

 

 Gajdy

https://pixabay.com/ 

Gajdy dominujú nie len v Škótsku ale aj na Slovensku.  Mladí gajdoši a gajdošky sa predvedú v svojom najkrajšom tóne a porota určí kto získa Zboroňovú nôtu. Môžeme sa zúčastniť malej škole hre na gajdy, zaspievame a si a zatancujeme. Tento festival má medzinárodnú účasť a naozaj sa máme na čo tešiť.

Miesto konania: Oravská Polhora

September 2020

Botanická záhrada Košice

Chcem ubytovanie v okolí Košice

 Kosice

Na Slovensku máme 8 botanických záhrad a ak neviete čo s program a kam si vyraziť, navštívte botanickú záhradu v Košiciach. Obdivujme krásu bonsajov, orchideí, unikátne motýle a mnoho iných skvostov, ktoré môžete vidieť v košickej botanickej záhrade.

September 2020

Stredovek pod hradbami Festival stredovekého života

Chcem ubytovanie v okolí Trnava

Prenesme sa naspäť do času a zažime trochu stredoveku, vyskúšajme, ohmatajme ale aj ochutnajme čo nám prinesie tento festival. Kostýmy, hradby, jarmok, to všetko sa postará o autentickú atmosféru stredoveku. Určite nebude chýbať šerm a lukostreľba. Zážitky hovoria viac tak poďme na vec.

Miesto konania: Trnava

September 2020 Rímske hry – Limes day v Rusovciach

Chcem ubytovanie v okolí Rusovce

 Lego RimRim

https://pixabay.com/

Rím prišiel do Rusoviec. Zažime spoločne antickú atmosféru naučme sa viac a spoznávajme nové pamiatky. Skutočne dobový čas. Tematicky ladené aktivity, mysteriózne prechádzky a ďalšie prekvapenia pre nás pripravili Rímske hry.

Miesto konania: Rusovce

September 2020 Levočské babie leto - Medzinárodný festival vážnej hudby

Chcem ubytovanie v okolí Levoča

 LevocaVazna hudba

https://pixabay.com/

Bohatý repertoár vážnej hudby Vivaldi, Schubert, Mendelssohn, a ďalší. Už nemusíte cestovať do Viedne za vážnou hudbou tento krásny zážitok ponúka Levoča. Koncertovať sa bude v historickom divadle v Levoči, nahoďte sa do gala a nechajte sa unášať čo pre nás pripravili poprední hudobníci z celej Európy.

 Miesto konania: Levoča - Mestské divadlo

 

September 2020 Salamandrové dni

 Jaster

https://pixabay.com/

Chcem ubytovanie v okolí Banská Štiavnica

 Oslava ktorú kedysi začali študenti Baníckej akadémie. Vyvrcholením podujatia je sprievod Salamander. Viete, že drevená jašterica symbolizuje povesť o vzniku bani? Už samotný názov Salamandrové dni nám to trochu napovedá. Všetko sa bude diať v duchu baníctva, dobové uniformy, banícka hudba, keď na čele sprievodu pôjde bača s drevenou jaštericou. Oslávme spoločne toto kultúrne podujatie ktoré pripomína slávu najkrajšieho baníckeho mesta na Slovensku, Banskú Štiavnicu. 

Miesto konania: Banská Štiavnica

Dni sv. Huberta

September 2020, Betliar

Chcem ubytovanie v okolí Betliar

 Jelen

https://pixabay.com/

Navštívte tieto obľúbené poľovnícke slávnosti. Program bude bohatý, uvidí sa či naozaj viete strieľať z kuše a luku tak ako to každý tvrdí, že to vie, presná muška to ukáže. Stretnete sa s rôznymi inými súťažami ako vábiť jelene a ostatnú zver a to všetko v duchu legendy o svätom Hubertovi. „Zver nielen loviť ale hlavne chrániť a pochopiť jej význam v prírode“.

Telekom night run, Bratislava, september 2020

Beh

https://pixabay.com/

Zabehnite si nočnou Bratislavou. Zaujímavá trasa napríklad starým mestom, vysvieteným nábrežím Dunaja popod bratislavským hradom a ďalšie krásne večerné uličky. Toto podujatie rastie popularitou z roka na rok, tak prečo nie zažiť aj túto skvelú nočnú bežeckú atmosféru.

September 2020, Oravská priehrada 

Oravska priehrada

https://pixabay.com/

Nie je nič lepšie ako babie leto, áno ak ste už vyčerpali svoje zásoby aktivít a destinácii a neviete kam ísť, prírodné kúpalisko Oravská priehrada je tá správna odpoveď. Leto ešte neskončilo tak prečo nie si naplánovať víkend aj v tejto lokalite. Relax pri vode, vyskúšajte surfing alebo ak chcete niečo menej náročné tak si len začlnkujte. 

 

 


Vyberte si z našej ponuky ubytovania

Zdieľajte článok

Ďalšie články z kategórie Zaujímavosti o Slovensku

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

31. 10. 2021

V hoteli Jasná je všetko je jasné!   Nám určite počasie doprialo a mali sme krásny čas v Jasnej, zvolili sme si destináciu...

Celý článok
Ružomberok Hrabovo

Ružomberok Hrabovo

16. 10. 2021

Ružomberok Hrabovo   https://pixabay.com/   Opäť a opäť široká škála možností. Môžeme byť naozaj hrdí pretože Slovensko má čo ponúknuť...

Celý článok


Vyberte si z našej ponuky ubytovania
Kategórie





e-mail Napíšte nám!×