Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Čo robiť, kam ísť v mesiaci január

16. 1. 2020 | Zaujímavosti o Slovensku


V januári sa zvyčajne vyberáme na prvé lyžovačky alebo za inou zimnou zábavou na hory. V posledných rokoch sú obľúbené aj rodinné sánkovačky, jazdenie na snowboardoch, bežkovanie či odvážnejšie skialpovanie.

Po výdatnom športovom zážitku sa ponúka nájsť si zaujímavý program, nevšedný zážitok, zábavu alebo poznávací výlet, čo voľné chvíle na zimnej dovolenke na Slovensku ešte viac podčiarkne. Pripravili sme pre vás kalendár podujatí, pár užitočných tipov na výlet – čo robiť a kam sa vybrať na Slovensku v mesiaci január.

zimný výhľad na hory

(Autor: Ivan Paško, zdroj: sk.m.wikipedia.org)

16. januára – Cestovateľský festival Cestou necestou, Martin

Chcem ubytovanie v okolí - Martin

Toto podujatie bude v Martine počas dvoch dní a tešiť sa môžete aj na zahraničných hostí. Čakajú vás veľmi zaujímavé prednášky: o výstupe na jednu z najvyšších hôr sveta – Manaslu, o treku naprieč USA, spoveď IT-čkára, ktorý odišiel do Kanadského Vancouveru bez akéhokoľvek plánu či o dychberúcom Peru...

18. januára – Demänovka Ratrak Stage, Lyžiarske stredisko Jasná, Nízke Tatry

Chcem ubytovanie v okolí - Lyžiarske stredisko Jasná, Nízke Tatry

Jedna z najväčších après-ski party sa bude konať práve v stredisku Jasná pod Chopkom – na Priehybe. Veselý duch tohto podujatia vás nenechá len tak postávať. Hneď vedľa zjazdovky sa dobre naladíte vďaka skvelej hudbe, tanečniciam, umelcom a dobrému občerstveniu.

jasná chopok

(Autor: Pudelek (Marcin Szala), zdroj: commons.wikimedia.org)

18. – 19. Januára – Tatry Ice Master, Starý Smokovec – Hrebienok

Chcem ubytovanie v okolí  - Starý Smokovec – Hrebienok

Tatry Ice Master má svoje miesto v programe tatranských zimných podujatí. Aj tento 8. ročník prinesie množstvo ľadu, ktorí premenia tuzemskí a zahraniční „ľadoví“ sochári na nevídanú krásu. Vraj pôjde o 50 ton ľadu a 35 unikátnych ľadových sôch! To bude nádhera, nemyslíte?!

lanovka v tatrách

(Autor: Tatransky, zdroj: commons.wikimedia.org)

20. januára - Zo života horského meteorológa, Liptovský Mikuláš

Chcem ubytovanie v okolí  - Liptovský Mikuláš

Slovenské múzeum ochrany prírody a jaskyniarstva v Liptovskom Mikuláši, pripravuje v mesiaci január pre návštevníkov ďalšie ekopodujatie. Môžete sa tešiť na úspešný amatérsky film a diskusiu s meteorológmi z Chopku.

21. januára – Marek Slobodník – Afrika na pionieri, Nové Mesto nad Váhom

Chcem ubytovanie v okolí  - Nové Mesto nad Váhom

Video, foto a autentické rozprávanie bude na programe podujatia – Afrika na pionieri. Svetom africkej krajiny vás prevedie cestovateľ Marek Slobodník, ktorý absolvoval netradičný výlet vraj na najhoršom jednostopovom motorovom vozidle spolu s ďalšími 4 kamarátmi. A už onedlho bude so všetkými zážitkami v Martine!

22. januára – Cestovateľské kino: Antarktída, Trnava

Chcem ubytovanie v okolí  - Trnava

Prednášku s video a foto dokumentáciou zo zaujímavej cesty vám prinesie samotný aktér výpravy – Martin Navrátil. Mýtické miesto a najchladnejší kontinent, ktorý obývajú len vedci, vám odhalí svoje zákutia a krásy vďaka tejto skvelej udalosti.

mesto Trnava

(Autor: Radovan Bahna, zdroj: sk.wikipedia.org)

24. – 25. januára – Let It Snow 2020, Lyžiarske stredisko Jasná, Nízke Tatry

Chcem ubytovanie v okolí  - Lyžiarske stredisko Jasná, Nízke Tatry

Let it snow je perfektné horské podujatie, ktoré spája dobrú tanečnú zábavu a dovolenku na lyžiarskom svahu. 9. ročník populárneho tanečného festivalu na horách je v pláne práve v januári!

gerlachovský štít

(Autor: Pavol Svetoň, zdroj: commons.wikimedia.org)

25. – 26. januára – Zaži noc, Snow camp - Skalnaté pleso, Vysoké Tatry

Chcem ubytovanie v okolí  - Skalnaté pleso, Vysoké Tatry

Noc v stane vo výške 1751 m n.m.? Áno, aj takto môže vyzerať váš najbližší dovolenkový zážitok na Slovensku. Extrémne podmienky na horách v expedičnom stane uspokoja dostatočne každého, kto má dobrodružného ducha a hľadá naozaj výnimočný okamih.

27. – 31. januára – Európsky paraolympijsky pohár v alpskom lyžovaní, Lyžiarske stredisko Jasná

Chcem ubytovanie v okolí  - Lyžiarske stredisko Jasná, Nízke Tatry

Športové lyžovanie má u nás významné postavenie. Paraolympijské zimné športovanie, konkrétne v kategórii alpského štýlu, podporíme tento rok nielen účasťou, ale aj ako organizátori.

do 31. januára – Krojované bábiky Slovenska, Kysucké múzeum v Čadci

Chcem ubytovanie v okolí  - Čadca

Renesančný kaštieľ v Radoli prepožičal svoje priestory výnimočným bábikám – slovenským krojovaným bábikám z regiónov západného Slovenska. Nájdete tu päťdesiat nádherných bábik, ktoré verne ilustrujú naše tradičné odevy.

múzeum

(Autor: Pudelek, zdroj: sk.wikipedia.org)

do 1. marca – Výstava Pohyb pamäti, Nová synagóga, Žilina

Chcem ubytovanie v okolí  - Žilina

Čo všetko sa z tohto sveta uchováva v našich pamätiach? Existuje niečo ako spoločenské, politické a historické pohyby na kolektívnu pamäť? Ide o multimediálnu interaktívnu inštaláciu Moniky a Bohuša Kubinských. Zaujímavé je, že návštevníci sa svojim pohybom počas výstavy stávajú súčasťou diela...

múzeum oravskej dediny

(Autor: Huhulenik, Zdroj: commons.wikimedia.org)

do 11. marca – Večer v múzeu, Múzeum oravskej dediny, Zuberec

Chcem ubytovanie v okolí  - Zuberec

Počas podujatia Večer v múzeu sa ocitnete v zubereckom Múzeu oravskej dediny. Vedzte, že počas tohto podmanivého večera medzi dobovými domčekmi a s lampášmi v ruke, budete na chvíľu ako v inom svete. Počas dvojhodinovej prechádzky spoznáte atmosféru čias dávno minulých, ktoré boli typické pre našich predkov. Vraj ide o najkrajšie múzeum na Slovensku! Máte sa na čo tešiť!

Nenašli ste ubytovanie, aké by ste si v danej lokalite predstavovali? Sme tu pre vás! Kontaktujte nás telefonicky alebo e-mailom: +421 905 500 507 / +421 903 407 407, kiskatravel@kiskatravel.sk.

(Autor úvodnej foto: Pavol Svetoň, zdroj: commons.wikimedia.org)

Zdieľajte článok

Ďalšie články z kategórie Zaujímavosti o Slovensku

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

31. 10. 2021

V hoteli Jasná je všetko je jasné!   Nám určite počasie doprialo a mali sme krásny čas v Jasnej, zvolili sme si destináciu...

Celý článok
Ružomberok Hrabovo

Ružomberok Hrabovo

16. 10. 2021

Ružomberok Hrabovo   https://pixabay.com/   Opäť a opäť široká škála možností. Môžeme byť naozaj hrdí pretože Slovensko má čo ponúknuť...

Celý článok


Kategórie





e-mail Napíšte nám!×