Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Čo s načatým víkendom? Liptovský Ján Wellness hotel *** Alexandra

1. 7. 2021 | Zaujímavosti o Slovensku


Čo s načatým víkendom? Liptovský Ján

„Lekár lieči, príroda uzdravuje“, Latinské príslovie.

Po víkendovom pobyte v prírode sme naozaj nabití, poďte s nami do prírody.

Ak hľadáte pekné horské prostredie na víkend, alebo sa chcete odreagovať na dlhšie, lokalita Liptovský Ján, je určite tá správna voľba.

Tím Kiskatravel zvolil na teambuildingovú akciu Wellness hotel *** Alexandra, ktorý nás príjemne prekvapil.

hotelpotok

                                                                                      Zdroj: Kiska Travel

Krásne lesné prostredie, ticho, možnosti prechádzok, máte si z čoho vybrať. Hneď ako sme sa ubytovali, vybrali sme sa  na prechádzku ku Kadi

prameňu sme  prišli oddychovým tempom za 45 min. Dostanete sa tam aj autom, až priamo k atrakcii, doporučujeme, ak ste ubytovaní v Liptovskom Jáne doprajte si peknú prechádzku.  Je to prírodné wellness, jazierko s liečivou vodou v ktorom sa môžete vykúpať  a kochať z krás Jánskej doliny. Už cestou ku Kadi sme zacítili klasický sírnatý pach, čo nasvedčovalo, že voda je liečivá.  Prekvapila ma teplota vody, 20C čakali sme niečo teplejšie. Hovorí sa že človek by mal stráviť vo vode aspoň 20 minút a absolvovať kúpanie  viac krát do týždňa aby pocítil blaho a liečivý účinok prírodnej bublajúcej vody, ktorá obzvlášť pôsobí liečivo na kĺby.

    

Po peknej prechádzke sme sa vrátili do hotela na večeru, náš balíček obsahoval polpenziu so vstupom do wellness. Hotel má skvelé športové vybavenie. Či už ste športovo naladení alebo sa necháte inšpirovať len na pobyte, určite si vyberiete. Hotel je naozaj výborne vybavený, či už ide o športové sústredenie, tábor, alebo len víkendový oddych so štipkou športu, je to na vás. Fitness, športová hala, tenisové kurty, bowling, bazén čaká na vaše otestovanie. Bazén nás veľmi príjemne prekvapil, vyzeral väčší ako v skutočnosti, 25 m, ale celkový interiér a atmosféra  v nás prebudila plaveckého ducha. Pre tých čo sa chcú elegantne namočiť a dopriať si trochu relaxu, čaká wellness. Príjemná hudba, jemné osvetlenie, sauny, vírivá vaňa, vodná cesta, po ich absolvovaní  sme sa naozaj cítili top a pripravení na nový deň a nové aktivity.

 

bazen  relax

                                                                                            https://pixabay.com/

Tí čo chcú otestovať svoju turistickú výdrž sú na správnom mieste, môžete si vybrať nejednu túru, ktorej štartovací bod je práve Liptovský Ján.

My sme zvolili obdiv okolitých lesov, prechádzka popri potoku Štiavnica ku Stanišovskej jaskyni.

 stanisovska jaskyna2stanisovska jaskyna

Zdroj: Kiska Travel

Nenáročný chodník od hotela nás priviedol priamo pred jaskyňu, kde raz za hodinu môžete absolvovať trochu inú prehliadku akú ste doposiaľ zažili v iných jaskyniach, pretože „vyfasujete“ čelovku ktorú používate počas celej prehliadky. V jaskyni je dosť chladno, teplejšia vrstva a  pevná obuv poteší.  Pri východe z jaskyne vás možno zahreje lúč svetla alebo nejaký iný hrejivý elixír.  Hneď na parkovisku pri jaskyni si môžete požičať kolobežku alebo bicykel, keďže okolitá scenéria je naozaj krásna, a ak iknklinujete k tejto forme aktívneho športu tak vám dávame zelenú, choďte na vec a spoznávajte okolitú krásu na kolesách.

Cyklo

https://pixabay.com/


Vyberte si z našej ponuky ubytovania

Zdieľajte článok

Ďalšie články z kategórie Zaujímavosti o Slovensku

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

31. 10. 2021

V hoteli Jasná je všetko je jasné!   Nám určite počasie doprialo a mali sme krásny čas v Jasnej, zvolili sme si destináciu...

Celý článok
Ružomberok Hrabovo

Ružomberok Hrabovo

16. 10. 2021

Ružomberok Hrabovo   https://pixabay.com/   Opäť a opäť široká škála možností. Môžeme byť naozaj hrdí pretože Slovensko má čo ponúknuť...

Celý článok


Vyberte si z našej ponuky ubytovania
Kategórie





e-mail Napíšte nám!×