Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Donovaly: turistika a výlety počas leta

21. 11. 2018 | Zaujímavosti o Slovensku


Donovaly sú obľúbenou dovolenkovou destináciou mnohých Slovákov počas zimných mesiacov, keď sú miestne svahy plné lyžiarov a milovníkov zimných športov. Málokto však vie aj o možnostiach, ktoré ponúka obec v Nízkych Tatrách počas letného obdobia. Nižšie nájdete zoznam najlepších atrakcií, ktoré ponúkajú Donovaly počas leta. 

Paragliding


Donovaly sú obklopené mnohými vrchmi a zelenými lúkami, bol by teda hriech nevyužiť túto výnimočnú polohu. Nadšení letci si tu môžu vyskúšať buď tandemový let spolu s pilotom, alebo absolvovať paraglidingový kurz, po ktorom je možné užiť si let v oblasti Nízkych Tatier podľa vlastnej réžie.
Let začína na vrchu Novej Hole vo výške 1370m n.m. , kde Vás čaká zhruba 15 minút výhľadu na krásy Slovenska. Aj takýto krásny paragliding Donovaly ponúkajú a vy si tento "šport" môžete plnými dúškami vychutnať. 



Donovaly -bobová dráha

ak aj obľubujete adrenalín, no radšej máte pevnú zem po nohami, môžete využiť miestnu bobovú dráhu. Na takmer jeden kilometer dlhej trati prejdete cez 20 zákrut spoločne so 7 skokmi a dosiahnete maximálnu rýchlosť približne 45 km/h.
Špeciálne vozíky sú vhodné pre dvoch pasažierov, vďaka čomu si môžete užiť adrenalín spoločne so svojou polovičkou alebo deťmi. 




Lanový park a lezecká stena

Pre odvážnych lezcov je k dispozícii najvyššia lezecká stena na Slovensku, ktorá má dĺžku 14m. Je to výborná príležitosť zlepšiť svoje lezecké schopnosti, alebo s týmto športom začať.
Ak by bola pre niekoho jedna stena málo, neďaleko hlavnej cesty pre Vás pripravili Donovaly llanový park na Slovensku s dĺžkou presahujúcou 500m a prekážkami upevnenými vo výške približne 2m. Pre malých lezcov sú dostupné mini verzie týchto atrakcií. 



Turistika v okolí

Región Nízkych Tatier poskytuje viac než dosť možností na turistiku. V okolí je hneď niekoľko rôzných trás s rôznou dĺžkou a náročnosťou. Je možné pokoriť okolité vrchy, alebo si len výjsť na romantickú prechádzku po chatovej oblasti, ktoré sú pre ubytovanie na Donovaloch priam stvorené.



Donovalská cyklomagistrála

Donovaly sa môžu pochváliť Donovalskou cyklomagistrálou, vďaka ktorej môžete na bicykli navštíviť neďaleké mestá - Ružomberok a Banskú Bystricú. Magistrála má viac ako 40 značených trás s rôznou dĺžkou a náročnosťou. Nie je preto problém vybrať si trasu na celodennú cyklotúru, ale ani na večernú jazdu po okolí. 
Pokiaľ ste vášniví cyklisti, tak rozhodne aj Donovaly majú svoje cyklotrasy, ktoré si môžete prejsť. 




Zdroj: donovaly.sk, mtbiker.sk, parksnow.sk, x-air.sk


Vyberte si z našej ponuky ubytovania

Zdieľajte článok

Ďalšie články z kategórie Zaujímavosti o Slovensku

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

31. 10. 2021

V hoteli Jasná je všetko je jasné!   Nám určite počasie doprialo a mali sme krásny čas v Jasnej, zvolili sme si destináciu...

Celý článok
Ružomberok Hrabovo

Ružomberok Hrabovo

16. 10. 2021

Ružomberok Hrabovo   https://pixabay.com/   Opäť a opäť široká škála možností. Môžeme byť naozaj hrdí pretože Slovensko má čo ponúknuť...

Celý článok


Vyberte si z našej ponuky ubytovania
Kategórie





e-mail Napíšte nám!×