Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Kováčová

11. 8. 2021 | Zaujímavosti o Slovensku


 „Počas ciest si bez slov, no neskôr sa staneš rozprávačom.“ ~  Ibn Battuta 

Kováčová

Všetci sa nesmierne tešíme na najbližšiu dovolenku, voda, relax, bazény, bohatý program nájdete v Holiday parku Kováčová. Využime liečivú termálnu vodu s teplotou 38C a doprajme si jej blahodarne účinky. Táto obec sa nachádza  v nádhernom podhorskom prostredí kremnického pohoria. Okrem tradičných aktivít nás čaká aj fit park, aqua gym – cvičenie vo vode, kondičné cvičenia, tematické eventy pre deti ako aj rôzne animácie, skvelé jedlo a služby. Tak nejako si predstavujem svoju najbližšiu dovolenku a samozrejme za rozumné ceny, našťastie sme na správnej stránke lebo Kiskatravel ponúka bohatý výber ubytovania v okolí Kováčová. Čo sa dá ešte v okolí robiť? Pripravili sme pre vás zoznam ďalších aktivít z ktorých si môžete vybrať čo vám najviac sedí.

 

voda

 https://pixabay.com/ 

Lesnícke a drevárske múzeum vo Zvolene

Naučme sa viac o našich lesoch, o drevárskom remesle či technikách opracovania dreva. Okrem stálych expozitúr sa tam organizujú aj výstavy, súťaže pre študentov ba o čo viac, múzeum vlastní aj výberovú knižnicu kde nájdete všelijakú odbornú literatúru.

Ostaňme ešte trochu v náučnom duchu a poďme sa pozrieť do Arboréta Borová hora. Očarí nás cenná zbierka ruží a kríkov kde budeme môcť vidieť viac ako 600 rôznych druhov. Zaujímavá zbierka kaktusov z Mexika a Južnej Ameriky nám predstaví svoje pichľavé čaro.

Kaktus

 https://pixabay.com/ 

Demian, Štiavnicke vrchy

 Skala

 https://pixabay.com/ 

Bralá vykúkajúce spomedzi vrcholov stromov nás doslova lákajú na výstup. Sú výnimočné tým, že sú tvorené výlevnou vyvretou horninou andezitom, nakoľko sú to vrchy sopečného pôvodu. Tieto skalné piliere sú pokryté zaujímavým rastlinstvom a sú vo všelijakých tvaroch. Zahrajme sa trochu na geológov a geografov a obdivujme aj tento kúsok prírody. 

Mičínske travertíny, Čerín

Nie nie je to hodina geomorfológie, je to krásny prírodný jav kde budeme môcť vidieť krátery či jazierka travertínu z ktorých vyteká minerálna voda. Tento sýto oranžový druh vápenca sa tu stále tvorí, nakoľko travertíny sú stále živé. V lokalite nájdeme náučný chodník a prístrešok kde si budeme môcť túto minerálnu vodu nabrať do fliaš.

DovolenkaTravertin

 https://pixabay.com/ 

Zvolenský zámok

 

Zvolensky Zamok

 https://pixabay.com/ 

Tento zámok dal uhorský kráľ Ľudovít I. postaviť ako poľovnícke sídlo uhorských kráľov. Nachádza sa tam bohatá obrazáreň a budeme si môcť pozrieť množstvo umeleckých druhov, tém a štýlov.

Čertova skala, Budča

Príroda, Zima, Sneh, Skala, Čertova Skala, SlovenskoCert

 https://pixabay.com/ 

Na prvý pohľad to vyzerá ako keby skala chcela spadnúť keďže leží na maličkej ploche podložia. Odborníci však tvrdia že toto spojenie je pevné. Je to naozaj prírodná kuriozitka vidieť tento výtvor. Či naozaj chcel tento balvan hodiť čert na okolitých obyvateľov obce Budča no pri tom ho vraj zastihol denný svit a kameň mu vypadol. Samozrejme s čertovou skalou sú spojené aj povesti, bola to pravda? Poďme sa aspoň pozrieť na tú skalu a na

okolitý výhľad.

 

Lyžiarske stredisko Kráľová pri Zvolene

Obľúbená kombinácia voda a lyžovanie aj na to sme mysleli. Stredisko pre pokročilých ale aj rekreačných lyžiarov. Poteší nás 5 vlekov a prepojenosť zjazdoviek, nakoľko je svah osvetlený je tu aj možnosť večerného lyžovania.

 


Vyberte si z našej ponuky ubytovania

Zdieľajte článok

Ďalšie články z kategórie Zaujímavosti o Slovensku

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

31. 10. 2021

V hoteli Jasná je všetko je jasné!   Nám určite počasie doprialo a mali sme krásny čas v Jasnej, zvolili sme si destináciu...

Celý článok
Ružomberok Hrabovo

Ružomberok Hrabovo

16. 10. 2021

Ružomberok Hrabovo   https://pixabay.com/   Opäť a opäť široká škála možností. Môžeme byť naozaj hrdí pretože Slovensko má čo ponúknuť...

Celý článok


Vyberte si z našej ponuky ubytovania
Kategórie





e-mail Napíšte nám!×