Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Mýto pod Ďumbierom

29. 9. 2021 | Zaujímavosti o Slovensku


Mýto pod Ďumbierom

 

„Život nie je o počte nádychov, ale o chvíľach, ktoré Vám berú dych.“ Will Smith

 

Poďte sa s nami pozrieť na niektoré miesta ktoré vám určite v “dobrom“ vezmú dych!

Chopok

https://pixabay.com/

Samozrejme keď sa povie Mýto tak si hneď predstavíme zimné športy a turistiku.  Áno to je hlavná doména tejto lokality, veď nie hociktorý svah spĺňa technické parametre pre FIS preteky a práve Mýto pod Ďumbierom alebo inakšie nazývané  Ski centrum Mýto, ponúka lyžovačku nie len pre náročných ale aj pre tých čo sa radia do kategórie rekreačných lyžiarov. Potešia vás 4 červené zjazdovky a 3 modré. Samozrejme nechýbajú ani doplnkové služby, reštaurácie, bufety, lyžiarska škola. Bežkári si tiež prídu na svoje, okruh Pohanské je ľahký 4km, nachádza sa tam aj viacero menších okruhov a  celková dĺžka tratí je 17km.

Bezky

https://pixabay.com/

 

Adrenalínové športy tu tiež majú miesto, nakoľko Mýto pod Ďumbierom je aj miesto konania pre bike zjazd. Turisti majú určite všetko zbalené a pripravené na idylickú hrebeňovku. Niečo pre tých náročnejších a zdatnejších, za koľko sa vám podarí zdolať výstup na Ďumbier? Prípadne Chopok alebo Dereše.

 Nizke Tatry

https://pixabay.com/

 

Ak túžite po miernejšej záťaži no stále v krásnom horskom prostredí, máme pre vás návrh, mäkučký trávnik, zopár zdolateľných prekážok, čo tak zahrať si golf?  Ihrisko Gray Bear v rekreačnej oblasti Tále, je tá správna voľba.  Ak chcete mať úplne „modré pondelí“ prečo nie, vypožičať si  buggy a zároveň obdivovať okolitú prírodu

Nízkych Tatier touto formou.  Prajeme vám krásnu hru a veľa hole in one! Po úspešnej 18tke môžete navštíviť prírodné kúpalisko Tále, v krásnom horskom prostredí.

 

golf

https://pixabay.com/

 

Len niekoľko km od Mýta pod Ďumbierom sa nachádza Bystrianska jaskyňa, pozrite si túto vápencovú krásu a obdivujte jaskynné záclony.  Vedeli ste, že časť jaskyne sa využíva na liečbu alergických chorôb dýchacích ústrojenstiev? Unikátny faktor pri tejto liečbe je práve jaskynné ovzdušie. 

Táto jaskyňa bola v roku 1973 vyhlásená za chránený prírodný výtvor a nachádza sa na juhozápade od obce Bystrá. Je to riečna jaskyňa vytvorená vo vápencoch podzemným tokom známej Bystrianky. Jaskyňa sa člení na dve časti: Starú a Novú. Zaujímavosťou v Novej jaskyni je priepasť s názvom Peklo, ktorá má hĺbku 141 metrov. Objavili ju v roku 1956. V najspodnejších jaskynných priestoroch preteká podzemná Bystrianka. V nádhernom prostredí Nízkych Tatier môžete okrem návštevy tejto jaskyne absolvovať množstvo výletov, navštíviť termálne či prírodné kúpaliská alebo si len tak užiť chvíle pohody v jednom z množstva chát, penziónov, privátov.

Bystrianska jaskyna

V blízkosti Mýta pod Ďumbierom v Dolnej Lehote sa nachádza ešte jeden prírodný unikát vhodný spomenutia a tým je Vajskovský vodopád, menej známy, ale určite nesklame svojím čarom, malebným prostredím a tichom Vajskovskej doliny. Treba podotknúť, že táto oblasť je výnimočne známa výskytom medveďov, preto treba byť naozaj obozretný. V doline nie je signál, možno práve preto to ticho?

 

   

Zdroje: kamnahorehroni.sk, vypadni.sk

 

 

Zdieľajte článok

Ďalšie články z kategórie Zaujímavosti o Slovensku

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

31. 10. 2021

V hoteli Jasná je všetko je jasné!   Nám určite počasie doprialo a mali sme krásny čas v Jasnej, zvolili sme si destináciu...

Celý článok
Ružomberok Hrabovo

Ružomberok Hrabovo

16. 10. 2021

Ružomberok Hrabovo   https://pixabay.com/   Opäť a opäť široká škála možností. Môžeme byť naozaj hrdí pretože Slovensko má čo ponúknuť...

Celý článok


Kategórie





e-mail Napíšte nám!×