Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Najznámejšie kúpele sú na Západnom Slovensku

21. 11. 2018 | Zaujímavosti o Slovensku


3. časť: Kúpele na Slovensku 

Smrdáky

Smrdacké kúpele sa nachádzajú neďaleko mesta Senica. Samotný komplex je situovaný na okraji obce a je tak miestom pokoja a odpočinku s prírodou na dosah. Miestna minerálna voda má vysoký obsah sírovodíka, ktorá pôsobí veľmi dobre pri liečbe kožných chorôb a ochorení pohybového aparátu. Okrem liečivej vody sa používajú aj bahenné zábaly s obsahom síry. V komplexe sú postavené rôzne kúpelné domy, z ktorých si vyberie každý návštevník podľa kvality a ceny.

© sorger.sk

Piešťany

Známe kúpeľné mesto na rieke Váh netreba bližšie predstavovať. Kúpele sú známe najmä priaznivými účinkami miestnych termálnych minerálnych vôd vyvierajúcich z hĺbky až 2km, ktorých teplota siaha až k 70°C. Podobne, ako Smrdáky, aj Piešťany ponúkajú zábaly z bahna s obsahom síry a patria k špičke najmä kvôli veľmi moderným liečebným metódam. Kúpelná voda má najlepšie liečebné účinky na ochorenia spojené s pohybovým aparátom, nervovou sústavou i kožou. O príjemné večery sa postará kultúrny program v meste, ktorý pravidelne spríjemňuje pobyt rekreantom.


© ubytujemsa.sk

Trenčianske Teplice

Kúpele neďaleko Trenčína sa môžu pochváliť bohatou históriou - patria medzi najstaršie a najpopulárnejšie u nás. Kúpele sú známe svojou polohou uprostred nádhernej prírody a sú oázou pokoja a oddychu v regióne. Voda bohatá na síru priaznivo pôsobí pri rehabilitácii a fyzioterapii. Kúpele sa špecializujú práve na problémy s pohybovým aparátom a v tejto oblasti sa radia medzi špičku. Kúpele organizujú veľmi veľké množstvo kultúrnych akcií a po dni plnom procedúr naozaj je kde si oddýchnuť.

© kupele-teplice.sk

Nimnica

Príbeh kúpelov Nimnica pri Púchove sa začal netradične, keď bola nájdená slaná a priezračná voda pod úrovňou Váhu. Kúpele boli postavené zanedlho po tom a dnes sa menší, no pekný komplex špeicalizuje na široké spektrum chorôb. Miestna voda s obsahom rôznych látok, ako sodík, chlór, či jód má najlepšie účinky na problémy s dýchacou a zažívacou sústavou. Ubytovanie je zabezpečené v šiestich kúpeľných domoch a kúpelní hostia majú k dispozícii okrem bazénov a masáží aj soľnú jaskyňu.

© dennikrelax.sk

Bojnice

Veľmi známy kúpeľný komplex situovaný v prekrásnom prostredí Bojníc je veľmi zaujímavým rekreačným aj kúpeľným cieľom. Rozvoj kúpeľov nastal v 17. storočí a dnes sa tu liečia najrôznejšie ochorenia. Najlepšie výsledky a účinky miestnych vôd sú dosahované pri liečbe reumatických ochorení a nervových chorôb. Okrem kúpeľov ponúka lokalita rôzne atrakcie - ZOO, bojnický zámok, ale aj bohatý program v komplexe, či na zámku.

© go2slovakia.eu

Zdroj: kupele.org, kupele.relaxos.sk, kupele-teplice.sk, kupelenimnica.sk


Vyberte si z našej ponuky ubytovania

Zdieľajte článok

Ďalšie články z kategórie Zaujímavosti o Slovensku

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

31. 10. 2021

V hoteli Jasná je všetko je jasné!   Nám určite počasie doprialo a mali sme krásny čas v Jasnej, zvolili sme si destináciu...

Celý článok
Ružomberok Hrabovo

Ružomberok Hrabovo

16. 10. 2021

Ružomberok Hrabovo   https://pixabay.com/   Opäť a opäť široká škála možností. Môžeme byť naozaj hrdí pretože Slovensko má čo ponúknuť...

Celý článok


Vyberte si z našej ponuky ubytovania
Kategórie





e-mail Napíšte nám!×