Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Oravice a okolie

9. 9. 2020 | Zaujímavosti o Slovensku


Slnečné svetlo je nádherné, dážď osviežuje, vietor posilňuje, sneh rozveseľuje. Žiadne počasie nie je zlé, existujú iba rôzne stavy počasia dobrého.“
John Ruskin

Výhodou termálnych kúpalísk a aquaparkov je, že ich môžete navštíviť v každom počasí. Oravice tiež nesklamú, poďme sa spoločne pozrieť čo nás čaká.

Čo robiť v okolí Oravice?

Je zima, sneží, čo s načatým dňom? Čo tak  sa okúpať v príjemnej teplej geotermálnej vode 36 až 41C v prekrásnom lesnom prostredí ako napríklad v termálnom kúpalisku v Oraviciach. Aj v letných mesiacoch určite oceníte toto prírodné blaho a doprajete si relax v tejto lokalite. Dva vonkajšie otvorené bazény, rôzne procedúry, elektroliečba, masáže sa postarajú o to, že z rezortu vyjdete naozaj oddýchnutí a plný síl. Nechýba samozrejme aj reštauračné zariadenie kde sa môžete občerstviť počas dňa.

2 či 9? Ak hľadáte rezort kde sa nachádza viac bazénov Aquapark Oravice- Meander Park Oravice je tá správna odpoveď. 9 bazénov, teplota vody of 28C do 38C. Tobogány, umelé vlny, relaxačný bazén, perličkové sedadlá, masážne trysky, určite sa nebudete nudiť. Vedľa parku nájdete lyžiarske stredisko Meander Skipark, ideálna kombinácia dva v jednom, aquapark a lyžovanie na jednom mieste. Chystáte sa na červenú zjazdovku a neviete čo s vašimi ratolesťami? Lyžiarska škola a lyžiarsky pás je presne to čo ste chceli počuť, vaši najmenší sú v tých správnych rukách. Menej náročné zjazdovky sú pre tých ostatných čo sa nechcú namáhať na červenej zjazdovke, naozaj si tu zalyžuje každý.

Chcem ubytovanie v okolí Oravice

relaxstres

https://pixabay.com/

Náučný chodník Juráňova dolina, Oravice

4 km krásna nenáročná prechádzka prírodnou rezerváciou, dolina sa nachádza v Oravickej kotline. Náučný chodník nám odhalí viac informácií o histórii v tejto oblasti, ťažbe železnej rudy, ale aj o faune a flóre. Prečo sa tam tvorí kosodrevina a v takmer nízkych polohách?  V zime sa v tiesňavách dlho udrží sneh a v letných mesiacoch je tam krátky slnečný svit, čo vytvára klímu pre tvorbu kosodreviny. Určite sa viac naučíme keď absolvujeme túto prechádzku, tento náučný chodník je uzavretý od 1 novembra do 15 júna.

lesny chodnik

https://pixabay.com/

Lanová Dráha Tarzanka, Zuberec

Chcem ubytovanie v okolí Zuberec

To že iba Tarzan dokáže zastaviť lovca pokladov sme už počuli ba možno aj videli v známom filme. Zahrajme sa na chvíľu na tohto hrdinu, a skúsme si pomerať sily  v korunách stromov, uvidíme či zdoláme stanovené prekážky, čo z dola vyzerá také jednoduché. K dispozícii je aj dráha pre malých účastníkov aby sa nikto necítil ukrátený. Skvelý rodinný výlet ponúka Lanová dráha Tarzanka.

 

opica

https://pixabay.com/

Ťatliakove jazero

Doteraz sme boli v korunách stromov, poďme sa pozrieť na výhľad ihličnatých lesovRoháčskej doline.

Obdivujme krásu Ťatliakového jazera, uvidíme či nás očarí? Populárna destinácia nakoľko sa jazero nachádza pri Tatliakovej chate kde sa zastaví nejeden turista pred výstupom na Roháče.

 

les

https://pixabay.com/

 

Zdroje: kamnavylet.sk, meanderoravice.sk


Vyberte si z našej ponuky ubytovania

Zdieľajte článok

Ďalšie články z kategórie Zaujímavosti o Slovensku

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

31. 10. 2021

V hoteli Jasná je všetko je jasné!   Nám určite počasie doprialo a mali sme krásny čas v Jasnej, zvolili sme si destináciu...

Celý článok
Ružomberok Hrabovo

Ružomberok Hrabovo

16. 10. 2021

Ružomberok Hrabovo   https://pixabay.com/   Opäť a opäť široká škála možností. Môžeme byť naozaj hrdí pretože Slovensko má čo ponúknuť...

Celý článok


Vyberte si z našej ponuky ubytovania
Kategórie





e-mail Napíšte nám!×