Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Program na mesiac október

21. 9. 2020 | Zaujímavosti o Slovensku


„Cestovanie prináša mnohé dobrodenia: rozkoš z poznania nových miest, stretnutie s priateľmi dosiaľ neznámymi, učí tiež vybraným spôsobom a srdcu dodáva sviežosť z videného a počutého.“

Saadí

 

Dodajte si novú sviežosť.

Aj tento mesiac sme vybrali pre vás zoznam aktivít, ktoré by vás mohli zaujať.

 

Medzinárodný maratón mieru 2020 

Chcem ubytovanie v okolí Košíc

Pozývame všetkých priaznivcov behu na toto skvelé športové podujatie. Nezabudnite si vziať vodu, banány a povzbudzujte svojich fanúšikov alebo ak ste účastníci tak samozrejme vám prajeme krásny beh mestským okruhom Košíc.

Miesto konania: Košice

 

Beh

https://pixabay.com/

10. október 2020 Jablkové hodovanie v mestách a obciach Bratislavského kraja

Chcem ubytovanie v okolí Bratislava

Jablká v rôznej forme, príďme si vychutnať čo jednotlivé mestá a obce Bratislavy pripravili aby nás na toto podujatie prilákali. Lahôdky z jabĺk ako budú prezentované? Nechajme sa prekvapiť a príďme hladní veď bude čo ochutnávať.

Miesto konania: Bratislavský kraj

 

Dzem

https://pixabay.com/

 

Október 2020

Ak neviete čo s načatým víkendom a náhodou počasie nepraje, prečo nie si urobiť výlet do jaskyne. Vyberte si ktorú podzemnú krásu ste ešte nevideli alebo ju chcete vidieť ešte raz. Na Slovensku máme 12 sprístupnených jaskýň, spoznávajme a obdivujme tajomstvá podzemia aj touto náučnou formou výletu.

 

Jaskyna Domica

Október 2020

Slávnosti kapusty – Dni Zelá 

Chcem ubytovanie v okolí Stupava

Bude to všetko o kapuste, Stupava bude prezentovať čaro kapusty. Uvidíme rôzne odrody, nakúpme si na jarmoku a zastavme sa tam kde sa bude variť kapustnica, veď na Záhorí sa varí „ze zelá“.  Tradície sa majú zachovávať a to je účelom tohto netradičného festivalu.

Miesto konania: Stupava.

 

Kapusta

https://pixabay.com/

 

Október 2020

Divadelná Nitra

Chcem ubytovanie v okolí Nitra

Diváci rozhodnú ktoré inscenácie sa budú prezentovať publiku. Divácka programová rada hľadá nových členov, ktorí priamo ovplyvnia toto dianie. Môžete na chvíľu okúsiť čo to je byť divadelným kurátorom, či kritikom. Pripravte sa všetci milovníci divadla na skvelý zážitok.

Miesto konania: Nitra.

Október 2020

Biela noc – Nuit Blanche

Chcem ubytovanie v okolí Košíc

Tento mesiac je naozaj bohatý na svoj program, nie len šport alebo ovocie a zelenina, ale ostaňme ešte trochu pri kultúre. Už z názvu vydedukujeme, že je v tom niečo francúzske áno vzniklo to v Paríži po čase sa projekt rozšíril aj do iných metropol a poctil svojím dianím aj Slovensko. Naučíme sa viac o súčasnom umení, zároveň objavíme aj netradičné priestory, nádvoria, parky, stanice. Nechajme sa prekvapiť, čím nás uchváti Biela noc tohto roku a čo nám povedia prechádzky mestom?

 

Kosice

https://pixabay.com/

Miesto konania: Košice

 

Október 2020

 Bratislava v pohybe - Medzinárodný festival súčasného tanca

Nechajme sa unášať rytmom, pozrime si  súčasný tanec ale aj vystúpenia zo zahraničia. Špičková choreografia tanec, hudba, vizuálne efekty a oveľa viac nám predstaví tento festival.

 

Koncert

https://pixabay.com/

 

Október 2020

Ružindolská bosorka

Chcem ubytovanie v okolí Ružindol

Odkiaľ prišla prezývka „bosoráci“? V minulosti ženy liečiteľky, ktoré žili v obci Ružindol nedokázali svoju nevinu a boli upálené. Toto podujatie neobsahuje len tematiku temných čarov, naopak obsahuje aj dobro čo obec ponúka. Víno, med rôzne hravé aktivity pre deti a občerstvenie a ďalšie iné aktivity.

Miesto konania Ružindol. Región Trnava.

 Halloweenstriga

https://pixabay.com/

 Október 2020

Polievkový festival

Už od mala nám bolo vštepované, že polievky sú základnou súčasťou nášho jedla. Kto by povedal, že ešte aj existuje polievkový festival? Tento festival prezentuje inakosť rôznych menšín a jej účelom je spájať ľudí, vytvára akýsi most medzi kultúrnymi bariérami. Nadviažme rozhovory s okolitým publikom ochutnajme polievočky od výmyslu sveta, veď aspoň nemusíte variť v ten deň a užime si pestrosť aj tohto podujatia.

Miesto konania: Košice.

 

Október 2020

Medzinárodný festival horských filmov

Pozývame vás na obľúbené podujatie o horách a všetko čo k tomu patrí. Risk, adrenalín, výstupy, horolezectvo, víťazstvá a prehry, unikátne zážitky ktoré budú prezentované na tomto festivale. Nebudú chýbať ani rôzne súťažné snímky, filmy, uvidíme kto vyhrá. Hor sa na horský festival!

Miesto konania: Poprad

 

Chcem ubytovanie v okolí Poprad

 

Horolezectvo

https://pixabay.com/

 

Zdroje: slovakia.travel

Zdieľajte článok

Ďalšie články z kategórie Zaujímavosti o Slovensku

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

31. 10. 2021

V hoteli Jasná je všetko je jasné!   Nám určite počasie doprialo a mali sme krásny čas v Jasnej, zvolili sme si destináciu...

Celý článok
Ružomberok Hrabovo

Ružomberok Hrabovo

16. 10. 2021

Ružomberok Hrabovo   https://pixabay.com/   Opäť a opäť široká škála možností. Môžeme byť naozaj hrdí pretože Slovensko má čo ponúknuť...

Celý článok


Kategórie





e-mail Napíšte nám!×