Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Ružomberok Hrabovo

16. 10. 2021 | Zaujímavosti o Slovensku


Ružomberok Hrabovo

 

Liptov

https://pixabay.com/

 

Opäť a opäť široká škála možností. Môžeme byť naozaj hrdí pretože Slovensko má čo ponúknuť svojou krásou, lesy, hory, kultúra, história, gastronómia, čaro v každom ročnom období. Možno si povieme, že nám chýba more, áno, ale ani o vodné aktivity nie je núdza v tejto lokalite. Vedeli ste že práve na vodnej nádrži Hrabovo si môžete vyskúšať aquazorbing? Nemusíte ísť na Nový Zéland aby ste si vyskúšali tento pomerne nový šport. Dobre sa na to pozerá a dáva inštrukcie z vonku, no z vnútra je to o mnoho ťažšie. Pre tých čo chcú odpovedať, že škrečka v priesvitnej guli zo seba robiť nebudú, veríme, že humor a športový duch zvíťazia a že to vyskúšate.  Rovnováha a ostať na štyroch bude trochu tvrdší oriešok, ale určite si nájdete tú správnu techniku a aj túto fitness prekážku zdoláte. Hovorí sa, že trošku adrenalínu nezaškodí a okrem iného chodíte po hladine Hrabovskej nádrže v krásnom lesnom prostredí tak si to vychutnajte.

Zorb

https://pixabay.com/

Sochy

https://pixabay.com/

S vodou sme ešte neskončili, predstavujeme vám rýchlejšiu jazdu. Rafting s inštruktorom po rieke Váh.  Ak ste s deťmi tak si môžete zvoliť kratší splav, no ak nie ste v sprievode vašich najmenších kapitánov tak si vychutnajte túto plavbu.

Pýtate sa kde sa ešte môžete ísť okúpať alebo  využiť vodné športy, wellness či aktivity?  Vyberte si, Aquapark Tatralandia, termálne kúpalisko v Bešeňovej alebo prírodné jazero Liptovská Mara.

 

Liptovska Mara 

https://pixabay.com/

Tarzanii ste už určite počuli keďže je ich na Slovensku viac, Hrabovo Vás poriadne poprevracia nie len na vode, vzduchu ale aj na lane. Príďte si vyskúšať ako ste na tom s rovnováhou v korunách stromov. Tento lanový park ponúka zábavu nie len pre deti ale aj pre dospelých, nebojte sa lano vás istí, vy si už len zlepšujte svoje lezecké schopnosti. Ešte ostaňme trošku visieť vo výškach, súčasťou tarzánie je Hrabovo Zipline, kde sa môžete 300m skĺznuť lanovkou zipline ponad jazero Hrabovo. Aký ste mali z toho pocit? Veríme, že Hrabovo vo vás prebudilo to všetko spiace.

Hrabovská dolina a Čutkovská dolina je prepojená pekným lesným prechodom, či už to chcete absolvovať ako prechádzku, alebo na bicykli, čo činí tam aj späť okolo 9km, je to na vás. Určite okolitá scenéria spríjemní vašu prechádzku, alebo váš cyklo prechod.

Ak chcete trošku deťom priblížiť úlohy baču, tak ich kľudne vezmite do zábavného parku blízko Pavčinej Lehoty, ovečkolandu. Deti si môžu vyskúšať nakŕmiť jahniatka, pohrať sa s nimi a zažiť unikátnu atmosféru.

 

Ovecky

https://pixabay.com/

V Ružomberku sa nachádza Židovská synagóga, ak si chcete pozrieť unikátnu kultúrnu pamiatku tak ste si zvolili správne., konajú sa tam výstavy, koncerty a rôzne iné spoločenské akcie.

Spomenuli sme, že táto lokalita ponúka čaro v každom ročnom období a musíme podotknúť, že výber lyžiarskych stredísk na Liptove je bohatý, nezabudnite na Skipark Ružomberok, Smrekovica, Dolný Kubín, Ski Park Kubínska Hoľa.

 

Zdroje: kamnavylet.sk, fatraparkliptov.sk

 

 

 

 


Vyberte si z našej ponuky ubytovania

Zdieľajte článok

Ďalšie články z kategórie Zaujímavosti o Slovensku

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

31. 10. 2021

V hoteli Jasná je všetko je jasné!   Nám určite počasie doprialo a mali sme krásny čas v Jasnej, zvolili sme si destináciu...

Celý článok
Mýto pod Ďumbierom

Mýto pod Ďumbierom

29. 9. 2021

Mýto pod Ďumbierom   „Život nie je o počte nádychov, ale o chvíľach, ktoré Vám berú dych.“ Will Smith   Poďte sa s nami...

Celý článok


Vyberte si z našej ponuky ubytovania
Kategórie





e-mail Napíšte nám!×