Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Termálne kúpalisko Vadaš Štúrovo

30. 8. 2021 | Zaujímavosti o Slovensku


 

„Zbieram zážitky, nie veci“. Ibn Battúta

Navštívte ďalšie miesta s Kiskatravel, prajeme vám krásne zážitky.

Štúrovo

Čo sa dá robiť v okolí Štúrova? Dobrodružné výlety ale aj relax. Plavba po Dunaji výletnou loďou znie lákavo. Pozorujme okolitú scenériu z komfortu lode. Najprv je plavba proti prúdu na Slovenskej strane Dunaja a späť sa vracia po prúde Maďarskou stranou. Keď počasie nepraje tak túto možnosť určite uvítate.

Ubytovanie v okolí - Štúrovo

Plavba

 https://pixabay.com/ 

Ak sa povie relax pri vode tak Štúrovo je určite to správne miesto, relaxačný komplex Vadas Thermal Štúrovo je bohatý na atrakcie nie len pre deti ale aj pre dospelých. 12 zážitkových bazénov z toho 6 celoročne otvorených, čaká nás Lagúna s umelými vlnami, sedací, plavecký a perličkový bazén. Bazény sú zásobované termálnou vodou z hĺbky 130m a výstupná teplota vody je 39 C. Snáď najlepšou perličkou pre deti sú tobogánový park, lanový park, motokárová dráha a pre nás dospelých je tam možnosť hrať plážový volejbal, tenis, badminton, člnkovanie alebo pre tých trpezlivých je tam možnosť aj rybolovu. Možno zakotvíme do najbližšieho bufetu a budeme pozorovať okolité dianie odtiaľ, veď aj tak sa dá relaxovať. Ak vlastníte karaván tak môžete využiť možnosti kempingu v Štúrove ktorý sa nachádza priamo v areáli kúpaliska.

 

Vodna smykacka

 https://pixabay.com/ 

Fascinujú vás mosty?

Ideálna aktivita pre deti tento 509 m dlhý most Márie Valérie je pekný zážitok si to prejsť, na druhej strane sa ocitneme v maďarskom meste Ostrihom, mesta ktoré je známe svojou bazilikou. Pozorujte lode z mosta obdivujte okolitú prírodu a užite si ďalšiu skvelú vychádzku .

 

Bazilika

 https://pixabay.com/ 

Most

 https://pixabay.com/ 

Ak chcete vidieť okolie z vtáčej perspektívy tak určite odporúčame 17 metrovú kruhovú turistickú rozhľadňuKravanoch nad Dunajom. Musíte absolvovať 90 schodov ale veríme, že výhľadom nebudete sklamaní.

O spestrenie dňa sa postará cyklotrasa Eurovelo, ktorá vedie okolo rozhľadne, stačí už len využiť túto možnosť a obohatiť svoj výlet aj týmto spôsobom.  

V zimných mesiacoch je možné lyžovať na vleku Pallag pri obci Čechy, je to síce 50 km od Štúrova, ale nesmieme zabúdať aj na túto ponuku . Je taktiež možné využiť bežecké lyžovanie, korčuľovanie ba dokonca vďaka zamŕzajúcemu rybníku si môžete zahrať aj hokej a oprášiť svoje hokejové schopnosti.

 

Hokej

 https://pixabay.com/ 

 

 

 

Zdieľajte článok

Ďalšie články z kategórie Zaujímavosti o Slovensku

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

31. 10. 2021

V hoteli Jasná je všetko je jasné!   Nám určite počasie doprialo a mali sme krásny čas v Jasnej, zvolili sme si destináciu...

Celý článok
Ružomberok Hrabovo

Ružomberok Hrabovo

16. 10. 2021

Ružomberok Hrabovo   https://pixabay.com/   Opäť a opäť široká škála možností. Môžeme byť naozaj hrdí pretože Slovensko má čo ponúknuť...

Celý článok


Kategórie





e-mail Napíšte nám!×