Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Vyšné Ružbachy: zaujímavosti, kúpele a tipy na výlety

1. 4. 2021 | Zaujímavosti o Slovensku


“Príroda vie o kráse viac ako všetci ľudia.“

Pablo Picasso

Spoznávajme nové miesta, krásu prírody, načerpajme nové sily, cestujme a obdivujme.

Vyšné Ružbachy - zaujímavosti 

Začnime s načerpaním nových síl. Vyšné Ružbachy majú bohatú kúpeľnú históriu. Termálne kúpalisko Vyšné Ružbachy- Izabela dostalo názov podľa prameňa z ktorého pochádza voda. Príjemne vás prekvapí okolité prostredie. V rekreačnom bazéne sa nachádza ostrovček s ihličnatými stromami, ktorý oceníte počas horúcich dní, keď sa budete chcieť trošku schladiť alebo si oddýchnuť v tieni. Areál ponúka 4 vonkajšie bazény, jeden vnútorný a 5 m skokanský mostík, ktorý priláka nejedného odvážlivca. Či už preferujete aktívny alebo pasívny relax, stačí si vybrať, čo vás práve najviac láka.
Kúpele Vyšné Ružbachy, prírodné minerálne krátery,  prechádzky v krásnom prostredí, výlet na hrad, turistika, ale aj whisky.

 V ponuke na našej stránke www.kiskatravel.sk si môžete nájsť vhodné ubytovanie priamo v obci Vyšné Ružbachy alebo v blízkom okolí. Vyšné Ružbachy majú ozaj pestrú ponuku pobytov, turistiky, oddychu v kúpeľov. Každý si príde na svoje. 

voda mostikvoda

https://pixabay.com/ 

 

Prírodný kráter Vyšné Ružbachy s teplou minerálnou vodou je ďalšou atrakciou, ktorú si nenechajte ujsť. Ide o chránený útvar, takže zaplávať si v ňom nie je možné. Tento prírodný travertínový unikát je teda naozaj len na obdiv.

krater 

Hrad Stará Ľubovňa

 

Ak máte radi históriu a chcete zažiť originálnu hradnú atmosféru, naplánujte si výlet na tento hrad, ktorého prehliadku môžete absolvovať aj so sprievodcom v dobovom kostýme. Výhľad z hradnej veže vás ani náhodou nesklame.

 

Chcem ubytovanie v okolí Stará Ľubovňa

hrad Stara Lubovna

https://pixabay.com/ 

Pieninský národný park

Krásu prírody sme už spomenuli a keďže Vyšné Ružbachy patria do pásma národného parku, ponúkajú nielen prírodnú pestrosť, ale aj pestrosť aktivít. Výstup na známe Tri Koruny alebo splav Dunajcom sú veľmi obľúbené aktivity v okolí Pienin.

 

Pieniny

https://pixabay.com/ 

Nestville park obec Hniezdne

Poďme na prehliadku expozície liehovarníctva. V historickej časti sa môžeme dozvedieť viac o ľudových remeslách ako sú debnárstvo alebo kováčstvo, ako boli práve tie spojené s výrobou liehu. Moderná časť nám priblíži koľko obilia sa tam spracuje a v tradičnej časti môžete degustovať prvú slovenskú Nestville Whisky.

 

whisky

https://pixabay.com/ 

Hneď pri obci Vyšné Ružbachy sa nachádza Ski Park. Ski Park Vyšné Ružbachy ponúka stredne náročné zjazdovky, na výber máte zo 4 vlekov. Či už si zvolíte denné alebo večerné lyžovanie, stredisko má čo ponúknuť. A ak by aj slniečko dopialo, prečo neukončiť sezónu jarnou lyžovačkou?

 

 figurinky

https://pixabay.com/ 

 

 

 

Zdroje: ruzbachy.sk,


Vyberte si z našej ponuky ubytovania

Zdieľajte článok

Ďalšie články z kategórie Zaujímavosti o Slovensku

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

31. 10. 2021

V hoteli Jasná je všetko je jasné!   Nám určite počasie doprialo a mali sme krásny čas v Jasnej, zvolili sme si destináciu...

Celý článok
Ružomberok Hrabovo

Ružomberok Hrabovo

16. 10. 2021

Ružomberok Hrabovo   https://pixabay.com/   Opäť a opäť široká škála možností. Môžeme byť naozaj hrdí pretože Slovensko má čo ponúknuť...

Celý článok


Vyberte si z našej ponuky ubytovania
Kategórie





e-mail Napíšte nám!×