Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Zaujímavosti vo Vysokých Tatrách

4. 11. 2017 | Zaujímavosti o Slovensku


Keď sa povie slovo Tatry, každému napadne turistika, príroda a dlhé túry s nezabudnuteľnými výhľadmi, ktoré stoja za tú všetku drinu. Do regiónu Tatier však patria aj mestá Poprad s Kežmarkom, ktoré majú zaručene čo ponúknuť, aj keby nemali v okolí vysoké končiare našich veľhôr. V rámci zatraktívnenia oblasti pribudlo v poslednom čase množstvo atrakcií a je veľmi ľahké v nich stratiť prehľad. Práve preto vám prinášame súhrn tých najlepších a najzaujímavejších atrakcií, ktoré si zaslúžia vašu pozornosť počas dovolenky v horách.

História

Celý región je popretkávaný históriou a je to vidieť takmer v každej obci, ktorá má rozsiahle historické jadro. V Kežmarku môžete navštíviť Kežmarský hrad, alebo historický drevený kostol, ktorý je zapísaný ako pamiatka na zozname UNESCO. V Poprade je veľmi cenené historické námestie v mestskej časti Spišská Sobota a nájdeme tu aj expozíciu Podtatranského múzea. Podtatranské múzeum nájdeme iba v Poprade, v Kežmarku nájdete múzeum s expozíciami súvisiacimi s kompletnou históriou mesta a v Tatranskej Lomnici si môžete pozrieť začiatky zimných športov vo Vysokých Tatrách a v rovnakej obci je otvorené aj Múžeum Tatranského národného Parku. 

Kultúra

Región je veľmi bohatý na kultúrny program, najmä v spojitosti s tradičnou ľudovou kutúrou. V Kežmarku sa každoročne koná festival EĽRO. Tento festival predstavuje unikátnu výstavu tých najlepších ľudových remeselníkov z krajiny a môžete si na vlastné oči pozrieť, ako sa kujú meče, pletú korbáče a strúhajú fujary. Na Hrebienku vo Vysokých Tatrách sa teší veľkej popularite akcia s názvom Medvedie Dni, ktorá je vhodná svojim programom najmä pre deti, avšak zabaví aj starších návštevníkov. Počas celého roka sa v Poprade konajú rôzne kultúrne akcie, zväčša hudobného a divadelného charakteru, najmä počas leta zaujme program Popradského kultúrneho leta.

Príroda

Vysoké Tatry sú synonymom nádhernej, rozmanitej a unikátnej prírody a je isté, že žiaden turista, ktorý navštívi Tatry neodíde sklamaný. Z celých Tatier je prístup až k najvyšším vrcholom našich veľhôr a vďaka dobre poprepájanej a hustej sieti turistických chodníkov nie je problém zvoliť trasu, ktorá odpovedá vašim nárokom. Medzi najpopulárnejšie patria tras na Kriváň, Sliezsky Dom a Zelené pleso. Cykloturistom sú v kopcovitom teréne k dispozícii značené cyklotrasy pre cestné, ale i horské bicykle. Mnoho turistov obľubuje náročné a dlhé výjazdy na Štrbské pleso, Hrebienok, ale aj na neďalekú Kráľovu hoľu.  

Kúpaliská a vodné nádrže

Najpopulárnejším kúpaliskom v okolí je AquaCity Poprad, ktoré sa počas posledných rokov stalo veľkým komplexom plným bazénov a vodných atrakcií a je schopné poskytnúť návštevníkom presne to, čo hľadajú. Okrem plaveckého bazéna tu nájdeme aj relaxačný vnútorný i vonkajší bazén, tobogány a rímske kúpele spojené so saunovým svetom. Vo Vrbove sa nachádza ďalšie známe termálne kúpalisko. Niektorých turistov určite poteší fakt, že sa tu nachádza pomerne veľké množstvo kúpeľov a môžu si oddýchnuť napríklad v niektorých z tatranských kúpeľov, v Gánovciach alebo v neďalekých Vyšných Ružbachoch.

Zimné športy

Nekonečné zjazdovky, špičkové služby a slnečné počasie - takýto zážitok môžete zažiť vo Vysokých Tatrách, pokiaľ sa ich rozhodnete navštíviť počas zimnej sezóny. Medzi najznámejšie môžeme zaradiť lyžiarske stredisko na Štrbskom Plese, a Ski Resort Tatranská Lomnica, kde môžete lyžovať až z Lomnického sedla v nadmorskej výške až 2180m n.m. Pokiaľ sú snehové podmienky priaznivé, dá sa lyžovať aj na Hrebienku, avšak   v posledných rokoch to býva len málokedy. V nižšie položených obciach sa sústreďujú lyžiari najmä v okolí Popradu - v Lopušnej doline a Lučivnej. V Belianských Tatrách stojí za návštevu Bachledova dolina a taktiež obľúbené zjazdovky v Ždiari.

Ostatné atrakcie

Zaujímavou možnosťou na spestrenie si dovolenky môže byť jazda na bobovej dráhe v Tatranskej Lomnici alebo v Bachledovej doline. Wildpark vo Veľkej Lomnici vám umožní pozrieť si z blízka najrôznejšie druhy zvierat. Pre lezcov je príležitosť ísť liezť buď na nejaký štít v Tatrách, kde je na výber veľké množstvo trás. Menej zdatným môžu poslúžiť lanové dráhy, ktoré nájdeme v Tatranskej Kotline, na Štrbskom Plese a v areáli AquaCity Poprad. AK by ste mali málo, môžete si vyskúšať splav rieky Poprad na raftovom člne, alebo si môžete ísť vychutnať Pieniny počas plavby plťou na Dunajci.


Vyberte si z našej ponuky ubytovania

Zdieľajte článok

Ďalšie články z kategórie Zaujímavosti o Slovensku

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

31. 10. 2021

V hoteli Jasná je všetko je jasné!   Nám určite počasie doprialo a mali sme krásny čas v Jasnej, zvolili sme si destináciu...

Celý článok
Ružomberok Hrabovo

Ružomberok Hrabovo

16. 10. 2021

Ružomberok Hrabovo   https://pixabay.com/   Opäť a opäť široká škála možností. Môžeme byť naozaj hrdí pretože Slovensko má čo ponúknuť...

Celý článok


Vyberte si z našej ponuky ubytovania
Kategórie





e-mail Napíšte nám!×