Prihlásiť sa Registrujte sa Pre ubytovateľov
Môj výber

Zázrivá

15. 6. 2021 | Zaujímavosti o Slovensku


Zázrivá

 

Čo nájdeme v Zázrivej?

Turistika, kultúra, malebné prostredie, dobré jedlo.. tri, dva, jedna štart, poďme na vec.

 

Mala Fatra 

https://pixabay.com/

 

Keď sa povie Liptov, Orava, syry to je známe spojenie. Zázrivá ani v tomto nezaostáva, veď predsa Zázrivský korbáčik je význačný tým, že je robený ručne z pareného cesta, ktoré sa potom ťahá a zapletá do korbáčika.  Údené alebo neúdené, zavrite oči a nechajte sa inšpirovať vôňou. V lete počas Zázrivských dní si môžete zasúťažiť či sa vám podarí vyrobiť dobrý korbáčik.  Ak si chcete pochutnať na domácej špecialitke určite sa zastavte na salaši Syrex v časti Demkovská pod Malým Rozsutcom, kde sa môžete občerstviť ale aj zakúpiť si rôzne syrové fajnotky.

syr

https://pixabay.com/

Prechádzka na opustený no krásny kamenný kostolík. Je to síce zrúcanina, ktorá sa nachádza na kopci nad obcou, ale za pohľad to stojí. Škoda, že momentálne je už z tohto romantického kostolíka len ruina, nakoľko kostolík bol vypálený. Kostolík je síce neúplne zrekonštruovaný, nájdeme v ňom oltár a galériu kde si môžeme pozrieť ako táto pamiatka v minulosti vyzerala.

Kostolik

Výhľad na Malú Fatru vo vás možno vzbudí túžbu po turistike. Vedeli ste, že na Malý Rozsutec sa dostanete aj z opačnej strany a to zo Zázrivej? Táto trasa je menej frekventovanejšia ako z Terchovej cez dolné a horné Jánošikove diery, preto ak preferujete kľudný priebeh turistiky odporúčame túto variantu, prevýšenie je 788 m a mali by ste to zvládnuť za 4 hodiny.

Prečo nie niečo náučné? V Zázrivej sa nachádza záchranná stanica pre zranené živočíchy, ide hlavne o choré, opustené mláďatká alebo zranené zvieratká, ktoré sú po liečbe pustené späť do prírody.

Priroda

https:pixabay.com

 

Študenti ale aj “veční študenti“ môžu toto zariadenie navštíviť a vidieť ako sa o tieto zvieratká stará tento inštitút, umelé hniezda, jazierka, búdky a rôzne iné pomôcky.

Ak patríte do kategórie nadšených cyklistov stačí si zvoliť náročnosť na akú sa cítite, čo to bude 4km, 8km alebo 40km?  Cyklotrasa na Hlásnu skalku, Havrania, Končitá alebo okruh Plešivou, vás volajú si pomerať sily, stačí osedlať dvojkolesového koňa a dať sa na boj.

Ak ste v Zázrivej v zimných mesiacoch aj tam si môžete zalyžovať, stredisko Kozinec je len pár km od Zázrivej, nájdete tam 2 vleky, 5km zjazdoviek. O občerstvenie sa postará bufet u Smädnej kozy, veď predsa z lyžovačky sa hladný domov nechodí.

 

Zdroje: kamnavylet.sk, zazriva.com,


Vyberte si z našej ponuky ubytovania

Zdieľajte článok

Ďalšie články z kategórie Zaujímavosti o Slovensku

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

V hoteli Jasná je všetko je jasné!

31. 10. 2021

V hoteli Jasná je všetko je jasné!   Nám určite počasie doprialo a mali sme krásny čas v Jasnej, zvolili sme si destináciu...

Celý článok
Ružomberok Hrabovo

Ružomberok Hrabovo

16. 10. 2021

Ružomberok Hrabovo   https://pixabay.com/   Opäť a opäť široká škála možností. Môžeme byť naozaj hrdí pretože Slovensko má čo ponúknuť...

Celý článok


Vyberte si z našej ponuky ubytovania
Kategórie





e-mail Napíšte nám!×